מציצת אצבע

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/10/2007 | 22:39 | מאת: תמרה וסם

שלום רב! בתי בת שלושה חודשים התחילה לפני שבועיים למצוץ אצבע.מוצץ היא כמעט ולא מוכנה לקחת.בדרך כלל היא מוצצת אצבע כאשר היא עייפה או פתאום מתעוררת באמצע הלילה ותוך כדי שינה מתחילה למצוץ אצבע.אשמח לקבל הסבר ולמה זה גורם בהווה ובעתיד.האם יכול שחסר משהו? תודה מראש

14/10/2007 | 00:34 | מאת:

שלום לתמרה וסם ותודה על הפנייה, עסקנו בעניין מציצת אצבע מספר פעמים בפורום וענינו על כך באריכות ונעזרנו במיוחד ברופאת שיניים לילדים שהיא גם שלא במקרה מוסמכת לשיטת שפת אם. בכל מקרה, השורה התחתונה שאצבע היא פתרון לא רע בגילאים הנמוכים, צריך להציג מוצץ אורתודנטי לעתים ואין לדאוג כל זמן שמציצת האצבע אינה "קבועה" אלא משמשת להרגעה, הסתגלות וכו. נשמע שבתכם למדה להרגיע את עצמה בצורה הטבעית ביותר וכרגע אין לדאוג בעניין, רק טוב