בעיות שינה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

20/05/2007 | 15:09 | מאת: תמר

שלום ליבי ותודה על תשובתך, עברתי לדייסה מכיוון שהרגשתי שההנקה איננה רק תשובה לרעב אלא גם רצון בתשומת לב ויחד עם זאת קשה לדעת בוודאות כמה היא אוכלת ואם היא רעבה. לעומת זאת כאשר אני יודעת שהיא אכלה בקבוק אני יכולה להיות די בטוחה שלפרק זמן מסוים היא לא רעבה לדוגמא בין שבע לאחת עשרה ואז אם היא מתעוררת באמצע אני נותנת לה מוצץ או בקבוק מים בלי להוציא אותה מהמיטה. ביחס ליציאות ולשיניים, לאחרונה היא סובלת מאוד מעצירות אני לא חושבת שזה מהדייסה (מטרנה עם תוספת שיבולת שועל) כי העצירות החלה רק לאחרונה, ייתכן שזה קשור בשיניים? היחס לשאר האוכל, היא מוכנה לאכול כמעט כל דבר, פירות ירקות קטניות ודגים, אבל בכמויות קטנות מאוד, כך שקשה לי להגיד שהיא יכולה להתבסס עלזה למרות שהייתי מעדיפה לצמצם את כמות הדייסה. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את התמונה ואשמח לשמוע את דעתך ביחס להתעוררויות הליליות, כי נוסף על כך שהלילה מאוד קטוע היא גם מאוד עצבנית במשך הבוקר. תודה תמר.

22/05/2007 | 10:32 | מאת:

תמר יש לי שאלה אחת או שתיים. איזו כמות של חלב היא שותה במהלך היום? מה משקלה? איך היא בעקומות? אני רוצה לשאול גם אחות טיפת חלב. מלבד זאת, אני באמת מנסה להבין למה צריך לתת לה דייסה בלילה ולמה את לא מסתפקת בתחליף חלב ובוחרת דווקא בדייסה. אשאל אחרת, תוכלי לתאר את התזונה שלה גם במהלך היום? תודה ורק טוב אני נוטה לייחס עצירות לדייסה. שלא ישתמע לא נכון אני לא נגד דייסה אבל לא כמקור התזונה העיקרי. התעוררויות הלילה יכולות לנבוע משיניים ומדברים נוספים ולא רק רעב. מתי היא הולכת לישון ומתי היא קמה? כמה היא ישנה ביום?