בעיות שינה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

17/05/2007 | 15:04 | מאת: תמר

ליבי שלום, יש לי תינוקת בת 10 חודשים, לאחרונה הפסקתי להניק אותה בלילות מכיון שמצאתי את עצמי מבלה איתה שעות רבות בלילה. ידעתי של איתכן שהיא אוכלת כל הזמן וכדי להיות בטוחה החלטתי לעבור לדייסה. עכשיו היא מקבלת בקבוק אחד בשש בערב, רחד בערך באחת עשרה ועוד אחד בחמש. היא נרדמת בקלות רבה בשעה שבע בערב אבל לאורך כל הלילה היא לא ישנה יותר משעתיים רצוף ולפעמיםן מתעוררת כל שעה. מספיק לה מוצץ או בקבוק מים כדי לחזור לישון, אבל השינה הקטועה הזו מעייפת אותה, היא ישנה בערך 3 פעמים במהלך הבוקר-צהריים, ונראה עליה שהיא עייפה ועצבנית. מה אפשר לעשות? תודה תמר.

17/05/2007 | 23:52 | מאת:

תמר שלום ותודה על הפנייה, אני רוצה לשאול כמה שאלות - לא הבנתי כאן משהו ואצטרף הבהרה אם אפשר. עברת לדיסה כי היא לא ישנה כל הלילה והיא עדיין לא ישנה כל הלילה? אני לא צינית חלילה פשוט לא מבינה. האם יצאו לה שיניים ואיך היציאות שלה (סליחה) עכשיו עם הדייסה ועל איזה כמויות של דייסה את מדברת? כמה זמן היא היתה ישנה לפני שעברת לדייסות? מה התפריט שלה מלבד הדייסות? אילו מוצקים היא אוכלת? ניסית לתת לה נשכנים או מוצץ בחלק מהמקרים? למה דווקא 11:00 ולא מאוחר יותר אם החלטת לתת לה דייסה. צריך לזכור את עניין השיניים שצריך לצחצח. היא נרדמת לך על הבקבוק? איזו תזונה היתה לה לפני המעבר לדייסה? בכל מקרה רק טוב.