תזונה לבת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

14/03/2007 | 18:43 | מאת: אורלי

שלום רב, ביתי בת 3 חודשים והיא אוכלת כל שעתים 120 CC של סימילאק ולעיתים אפילו ממשיכה להיות רעבה. באיזה תדירות צריך להאכיל אותה ואיזה כמות?

15/03/2007 | 00:25 | מאת:

אורלי שלום ותודה על הפנייה, קודם כל מזל טוב. שנית, יש לי כמה שאלות: נתחיל בשאלה האם התינוקת במעקב. מה אומרת אחות טיפת חלב או רופא/ת הילדים? האם את יודעת את מיקומה על העקומות? האם זה בטווח הרגיל? אם היא נמצאת בטווח הזה והגדילה מתואמת פחות או יותר עם אחוזי הגדילה בהיקף ראש ובאורך, אז התשובה תסתמן שכנראה שזו התזונה לה היא זקוקה כרגע. יש להם קפיצות גדילה שבהן הם צוברים אוכל והרבה שינה לעיתים. שנת הצמיחה, שינת הצמיחה, אכילת הצמיחה.. יותר מזה, יש ענין של גנטיקה. הם צריכים להשלים/להחסיר לפי הגנים המשפחתיים. למשל ילדונת שאני מכירה שההורים שלה היו רחוקים למהיות מועמדים לקבוצת כדורסל כלשהי גם אם זה בפלך ההוביטים קטני הקומה, ילדו ילדה שמשקלה מעל 4 קילו! באופן טבעי לחלוטין היא כמעט ולא אכלה. כנראה קיבלה הרבה הרבה הרבה עוד בבטן והיתה צריכה להשיל משהו בדרך... זה שאמא שלה כמעט הפסיקה לישון כי הילדה לא אכלה מספיק וירדה בעקומות זה סיפור אחד אבל מבחינתה היא הילדונת הגשימה את הפוטנציאל המשפחתי מבחינת אחוזוני גובה ומשקל... אם אתם משפחה שכן מסוגלת לגשת למבחנים לקבוצת ספורט גבוה כזה או אחר והיא נולדה פיצית אז יש לה חסרים להשלים... אני מנסה להגיד שיש דברים מעבר לעקומות וצריך לזכור שסטטיסטיקות הן סטטיסטיקות ולקחת אותן תוך הסתכלות על הילדונת הספציפית שלך. ועכשיו יש לי שאלה קשה. את אומרת שהיא אוכלת כל שעתיים. האם יש לה צורה שבה היא מסמנת רעב? מומלץ לקרוא את הקישור משמאל על שפת תינוקות. זו אינה המצאה שלי אז אין פה עניין אישי כלשהו. אם את מרגישה שלא בנוח עם ההאכלה את יכולה לנסות בעדינות ובלי למנוע ממנה אוכל כמובן, להגביר מעט את ההאכלה ולהמתין יותר בין הארוחות. מומלץ לנסות זאת בבוקר כדי שתהיה אינדיקציה טובה והרבה גירויים חיצוניים (גם גירויים בשבילך). אני לא מכירה את שגרת היום שלכן אבל לקראת השעה שאת חושבת שהיא תבקש לאכול ולפני שהיא מראה סימני קיטור ו/או עייפות צאי איתה החוצה, עדיף עם מנשא ועם הרבה עניין מסביב. שימי לב האם היא מבקשת לאכול גם עם כל המתרחש מסביב וגם כמה זמן לוקח לה להתכוונן לאוכל לעומת השעה המיועדת הרגילה. מפעם אחת אין להסיק מסקנות חותכות אבל תנסי למהלך של שלושה ימים לבדוק אפשרויות אחרות (חיתול, בגדים, גרפס וכו') לפני שאת מאכילה אותה. לא יותר מהארכה של 3 דקות לפני הבקבוק. זה מאוד מתסכל שהם לא באים עם אמירות יותר ברורות אבל זה עניין של זמן והסתגלות. אשמח לשמוע את דעתך. רק טוב