בכי של תינוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/03/2007 | 21:25 | מאת: אלעד

ד"ר שלום רב, בתי,בת 5 חודשים (אחת מתאומות) בשבוע האחרון פורצת בבכי בלתי פוסק המלווה בדמעות במשך כל היממה לסירוגין וקשה מאוד להרגיעה. נרגעת רק לאחר החזקתה בידיים למשך זמן ממושך או הסתת תשומת ליבה באמצעות בובה מדברת וכו'.ושוב חוזר הבכי לאחר זמן מה. יש לציין כי בלילה ישנה היטב, אך במשך היום ישנה מעט. בבדיקה אצל רופא ילדים לא נמצאה כל בעיה רפואית. מה יכולה להיות סיבת הבכי? וכיצד ניתן להתמודד עמו? בכבוד רב ובתודה מראש אלעד

05/03/2007 | 08:44 | מאת:

אלעד שלום ותודה על הפנייה, אינני ד"ר ואינני מתיימרת לכך. המלצה שאני מאמצת לחיקי לעיתים קרובות היא צילום (וידאו) של התינוקת בעת שהיא מתחילה את מקטעי הבכי. לרופא הילדים קשה מאוד להתרשם מהתלונה כל זמן שהוא לא רואה זאת והרבה פעמים הם מתנהגים בצורה מאוד מאופקת אצל רופא הילדים ... שנית, האם ניסית לייחס את זה לקושי כזה או אחר? קושי להרדם? קושי לאכול? קושי בעיכול לאחר ארוחה? אם כן, הייתי מנסה לשנות מההרגל הזה ולראות אם זה עוזר. בדרך כלל יש שונות גדולה בין שני תאומים וזה מטריד אותנו כהורים שיש תינוק יותר בוכה אבל הם שני אנשים שונים לגמרי ואני חלילה לא ממעיטה בבכי של הקטנטונת. יש תינוקות שיש להם רגישות תחושתית גבוהה יותר ואז אם חם לה או הבגד מעקצץ זה מביא אותה לבכי מר... בעוד לאחיה אין את הרגישות הזו ונראה לנו שהיא "מקטרת"... קשה להתרשם מהבעיה מתוך הגדרה של בכי ממושך. דבר אחרון, לרופאי הילדים יש משפט שאימצתי עם הילדונת שלי לפני כמה שנים "מחלות לא הולכות לישון בלילה" כאשר הכוונה שאם יש מצב רפואי - חלילה חלילה וחס - הבעייה לא תעלם בלילה אלא קושי ייראה גם בשעות אלו. אשמח לשמוע שהכל הסתדר, פורים שמח.

15/03/2007 | 23:51 | מאת: סיגל

אלעד שלום, גם התינוקת שלי בת 5 חודשים ובדיוק את אותה הבעיה הפיתרון שאצלי עבד: אני ובעלי הבנו שהתינוקת בוכה מיכון שהיא עייפה ומבקשת שירדימו אותה מקווה שעזרתי