הבן שלי התחיל למצוץ אצבעות...

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/02/2007 | 23:43 | מאת: אמא טרייה

שלום רב. הבן שלי בן חודשיים, הוא תינוק יונק שלוקח מוצץ החל מהיום הראשון לחייו. בימים האחרונים הוא התחיל למצוץ אצבעות, עד כמה שהוא מצליח להביא את היד לפה. מה לעשות? לאפשר לו? או להתעקש על מוצץ?

04/02/2007 | 13:01 | מאת:

אמא יקרה שלום, אנא קראי את השרשור למטה. יש בו הרבה עצות טובות וגם ייעוץ של ד"ר נעמי סולומון רופאת השיניים האהובה שלנו. גיל חודשיים עדיין צעיר ומוקדם לדאוג לבעיות שיתפתחו ממציצת אצבע. רק טוב

05/02/2007 | 09:55 | מאת:

אמא טרייה, הסתכלתי בשרשור על נושא מציצת אצבע ואני חוזרת על הדברים: ממה שאת מספרת הילדון שלך עדיין תינוק ממש וסביר להניח שהוא ישנה מהרגליו ויחזור למוצץ אם תציעי לו חפץ חלופי בעדינות מפעם לפעם. כפי שציינה ד"ר סולומון שהיא רופאת שיניים מומחית לילדים, צריך לוודא שמוצצים שאת מציעה הם אורתודנטיים – כלומר מתאימים למבנה השיניים ואינם פוגמים במבנה. ד"ר סולומון ציינה שיש מוצצים בצורות שונות עם ציורים וצבעים שונים, מוצצים במרקמים שונים. תנסי לרכוש מגוון (אחד מכל סוג)ולהניח לתינוק המיטה.אין שום צורך להתייאש התהליך יכול לקחת זמן. ומומלץ להציע את זהמוצץ או חפץ המעבר בזמן ערות-כמשחק. אין זמן מתאים ל"גמילה ממוצץ ואפשר גם לנסות לתת לו בובה לחבק או חיתול(בד)או כל דבר אחר שיוכל להרגיע אותו - משום שזה מה שפעולת מציצת האצבע עושה. גם הייתי נותנת זמן לדברים להתפתח לפני שהייתי נוקטת עמדה ומתערבת בבחירה של הקטנצי'ק. אחת מהעצות שאני אימצתי היתה לבדוק עם עצמי כל שבועיים נניח (ולא במהלך יום-יומיים) לגבי "מטרות" שסימנו כחשובות עם הילדים איפה הדברים "עומדים". מעצם הבחינה העצמית הזו, את כבר תוכלי לבדוק שהדברים הבאמת חשובים נמצאים במקומם. סבלנות היא מפתח לרוב התהליכים. במיוחד עם ילדים. חשוב לי לציין שבגיל הקטן הזה הם מגלים את הידיים שלהם ואת היכולת לשלוט עליהן וחלק מהגילוי כולל גם הכנסת אצבעות לפה. הם צריכים ללמוד את תחושת הויסות עם הפה וסביר להניח שתראי אותו דוחף לעיתים אצבע, שתיים ואפילו את כל היד מתוך אותו מקום של גילוי. אז הרבה אהבה ורק טוב

02/04/2007 | 08:05 | מאת: אפי

לאמא הטרייה שלום, הבת שלי בת שנה וחודשיים, מיום שהיא נולדה היא לא כל כך הסכימה לקחת מוצץ, ואז בגיל חודשיים היא התחילה למצוץ את כל האצבעות שלה(כל אחת בנפרד) עד שהיא מצאה את האגודל המיוחלת, מה שלא עשיתי כדי לדחוף לה מוצץ במקום אצבע לא עזר לי ואז הגעתי למסכנה שאין מה לעשות זה מה שהיא רוצה וזה מה שיהיה, למרות שנראה לנו שהם סהכ תינוקות הם יודעים בדיוק מה הם רוצים, את עוד תגלי שיש לזה הרבה יתרונות, כמו, זה תמיד זמין, זה לא נופל, זה לא יוצא באמצע הלילה ואז הם מתעוררים וכו... תני לו לגדול בשקט!