גמגום בגיל שנתיים.

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/09/2006 | 14:51 | מאת: רון

שלום ליבי, בתי הנה בת שנתיים וחודשיים, היא ילדה פקחית מאד שכבר אומרת משפטים שלמים וניתן להבין כל מה שהיא רוצה. מאז שהיא נולדה אנו מדברים איתה בעברית ומשפחתה של אישתי (לא כולל את אישתי) מדברים איתה בספרדית ואכן היא גם מבינה הכל בספרדית ויודעת לספור בספרדית ולהגיד מילים מסוימות. שמנו לב שמלפני כחודשיים היא החלה לגמגם. הגמגום הנו בד"כ במילה הראשונה ואת שאר המשפט היא מסיימת ללא גמגום. כאשר היא מדברת עם הבובות או כשהיא מדברת לעצמה היא לא מגמגמת. שאלותי הן: 1- האם הגמגום צריך להפריע לנו או שהוא יחלוף ולמי לפנות אם יש צורך? 2- האם להפסיק לדבר איתה בשתי השפות? תודה רבה ויום נעים רון

03/09/2006 | 12:47 | מאת:

רון שלום ותודה על הפנייה, הכתובת הנכונה תהיה קלינאית תקשורת שתוכל לאבחן את הגמגום של בתך. יש מספר גורמים לגמגום (תורשה, לחץ וכו') ויש מספר גורמים שיכולים להפחית את המופעים שלו. באותה נשימה אני חייבת לציין שיש גם לא מעט תאוריות על מה גורם לגמגום. פורום קלינאי התקשורת יוכל להפנות אותך לאנשים המתמחים בכך במיוחד אבל לא הייתי נלחצת מאוד, בהרבה מקרים זה עובר מעצמו. יש צורך באבחון אצל קלינאי תקשורת, כדי להחליט אם להתחיל בטיפול, לקבל הדרכה, או להישאר במעקב. בהרבה מקרים הגמגום חולף. הדגש העיקרי הניתן לילד כמו גם להורים הוא דיבור איטי ורך תוך כדי משחק, תוך כדי הקראת סיפור ודיבור ברור באופן כללי. באופן טבעי, שילוב סימנים הוא אמצעי לדיבור ברור יותר ופשוט יותר אבל שוב, הכתובת הראשונה היא קלינאית תקשורת. מאחלת לכם בהצלחה ורק טוב.