קורס עזרה ראשונה מיוחד להורים לתינוקות שבוע הבא

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

05/12/2005 | 20:45 | מאת: אלן שיין, מפורום ההנקה

שלום רב, אנחנו שמחים להציע לכם קורס מיוחד במינו ב"עזרה ראשונה לטף" שכולל טיפול במצבים מסוכנים בקרב התינוקות, ילדים ומבוגרים. כוויות, בליעת גוף זר, החייאה, הרעלות והתכווצויות בתוצאה מחום (שלא נצטרך כמובן!) הם חלק מהנושאים שנלמד. הקורס כולל הרבה תרגול לעומת קורסים קצרים יותר. הקורס בעל 10 שעות מחולק –4 מפגשים בשעות הערב. הוא חיוני לכל מי שמטפל בתינוקות או ילדים – הורים, סבים וסבתות, מטפלות וכל המשפחה. מחיר אטרקטיבי ליחיד הוא 190 ¤ והרשמה דרך המשרד של מ.מ.ש.-מרכז משפחתי שכונתי ברמת החיל, תל אביב. 2411-647-03. קורס הראשון נפתח ביום ב' ה-12.12.05 או דרך אתר האינטרנט: www.mamash.org.il בברכה, אלן

05/12/2005 | 22:27 | מאת:

הקורס מורחב ומפחית את החרדות שלנו לטיפול יעיל. אני עברתי יותר מקורס אחד כזה בימי חיי בגלל נסיעה לשהות ממושכת בצרפת. אין לי שום קשר לאלן שיין או למרכז שהיא מנהלת כך שלא מדובר כאן בהמלצת חבר. כשהילדונת שלי היתה בת חודשיים עברנו לארץ שלא שלטתי היטב בשפתה והיה לי חשוב מאוד להיות מסוגלת לתת מענה ראשוני עד שאני אגמגם בצרפתית מה הבעייה... אם תהיה חלילה (טפו טפו טפו). הלכתי לקורס מקוצר ואז לקורס ארוך. יום אחד כשהילדונת גדלה קצת, נתתי לה ללעוס חתיכה קטנה של לחם שהיא מאוד אהבה והיא "שאפה" אותו קצת. תוך שניות לקחתי, הפכתי, טפחתי הוצאתי ונגמר. עצם הידיעה שאנחנו יודעים להתמודד עם מצבים מוציאה את רוב הלחץ. בקיצור, מומלץ.