הזעת יתר - "סימפטקטומיה"

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/08/2006 | 11:58 | מאת: מייק

ד"ר גלילי שלום ! מאחר ולמיטב הבנתי ניתוח "סימפטקטומיה" ( המבוצע במקרים של הזעת יתר מרובה עד כדי ירידה משמעותית באיכות החיים כפי שאני לצערי סובל ממנה...) מבוצע ע"י כירורגים מומחים בכלי דם, ברצוני לבקש ממך חוות דעת בקשר לטיפול, סיכונים, סיכויים לסיבוכים....והמלצתך לרופא כירורג כלי הדם המוביל בתחום לדעתך על מנת להיוועץ ולשקול ניתוח כזה. אני פונה אליך לאחר מחקר ארוך בנושא והתייעצויות עם כירורגים בכל האלטרנטיבות האחרות כגון : תרופות אנטי כולרגניות, בוטוקס..... מאחר וההזעה שלי היא בכל הגוף, פתרון לבית החזה ומעלה כפי שנותן טיפול ה"סימפטקטומיה" עשוי לספק לי פתרון מצוין למרות ההזעה המפצה שעשויה להתעורר באיזור הישבן , בטן תחתונה או גב תחתון....אני דיי נואש בנושא מאחר וההזעה היא מאסיבית ומפריעה מאוד למהלך חיי. אשמח מאוד לדעתך והמלצתך ! תודה רבה על תשומת הלב ! מייק

שלום מייק. ניתוח הסימפטקטומיה ייתן פיתרון לכפות הידיים ויתכן לבתי השחי אולם לא לבית החזה. לרוב מדובר בניתוח לא מסובך ולמחרת משתחררים. במידה ומבצעים אותו בעלי נסיון, לא צפויים סיבוכים אם כי תמיד עלולה להופיע בעיה כגון הזעת יתר במקום אחר בגוף או צניחת עפעף. ישנו סיבוך מסכן חיים של פגיעה בכלי דם אולם זה מאד נדיר. איני נוהג להמליץ על רופאים אולם בבתי החולים הגדולים ודאי תמצא מומחה לנושא זה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם