כאבים איומים ברגליים מבעיות ורידים-דחוף!!!

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

16/04/2006 | 01:09 | מאת: blam2

שלום רב! אמי בת 72 סובלת מפוליציסטיק-קידני ומטופלת בדיאליזה מזה כ-6 שנים. בשני רגליה הופיעו כיבים (נמקים-פצעים שחורים) כואבים מאד. בצר לה היא פנתה באופן פרטי למרפאה וסקולארית והיא מקבלת שם טיפול באוזון וכן אינפוזיה עם חומרים מרחיבי כלי דם וכן משחות. לאחר הטיפול רגליה נחבשות ואסור לה להרטיב את מקום התחבושת.הפצעים אומנם מגלידים לאט לאט אך היא סובלת מכאבים איומים ברגליה. בבדיקת דופלר שנערכה לה לפני כחודש האבחנה הייתה כי זרימת הדם אל הרגליים היא תקינה אך ישנה בעיה בזרימת הדם הורידית מהרגל אל הלב. הכאבים הם עזים מאד ומתרכזים בעיקר מעל ומתחת לפצעים ולעיתים בברכיים או בקרסול.(הפצעים נמצאים באזור שרירי התאומים בחלק השוק העליון) דווקא כאשר היא יושבת עם הרגליים כלפי מטה הכאבים פוחתים אך כאשר היא נשכבת או מרימה רגליים הכאבים חוזרים במלוא עוצמתם. מפעם לפעם נלקחים משטחים מן הפצעים וכאשר מתגלים חיידקים היא מטופלת באנטביוטיקה המתאימה. שאלתי: א. האם ניתן לעשות משהו כדי להקל מעליה את הכאבים. (משכחי הכאבים מאקמול דרך אלגולוזין, אופטלגין וטרמדקס אינם יעילים כנגד הכאבים)? ב. מדוע דווקא הישיבה עם הרגליים כלפי מטה מפחיתה את הכאבים? ג. האם ישנו רופא או מרפאה המתמחים בכאבים מסוג זה? ד. האם טיפול ברפואה אלטרנטיבית יכול לעזור?

לגבי בעית הורידים, באם אכן קיימת, ניתן ברוב המקרים לפתרה ביעילות עד כדי ריפוי הפצעים. ממליץ לקרוא על הטיפול באתר www.machon-mor.co.il בסעיף כלי דם, מרפאת ורידים וב www.dr-galili.co.il. לגבי הכאב, ישנם פתרונות טובים יותר ובקשר לכך ממליץ לפנות למרפאת כאב באחת הקופות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם