המטומה אחרי צנתור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/03/2006 | 21:19 | מאת: שרית

אבי עבר צינתור לפני שבועים , הוא סבל מדימום שבעקבותיו קיבל מנות דם, כעת נותרה לו המטומה מאד נרחבת שחלקה נראה כנספג וחלקה מעט מתפשטת הבנתי שזמן ההחלמה עשוי להמשך מס שבועות שאלתי לגבי מפרצת מדומה שמעט קראתי על כך? מהו הסיבוך הזה מהם הסימפטומים שעלולים להעיד על כך, יש לציין שבשתי בדיקות אולטרסאונד בבית חולים, הכל נמצא תקין תודה על התיחסותך

מפרצת מדומה היא חלל שנוצר בעקבות צינתור ולתוכו דולף דם פועם מאתר הדקירה בעורק. בד''כ הביטוי הקליני הוא של גוש פועם במפשעה בתוך המטומה. בסונר ניתן לאשר או לשלול את האבחנה. לעיתים יש מפרצת מדומה קטנה שנעלמת מעניהם של הבודקים. ממליץ שבמידה וההמטומה גדלה או שמופיעים כאבים, לבצע שוב סונר.

מנהל פורום ורידים וכלי דם