מפרצת תת כליתית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

11/03/2006 | 08:33 | מאת: שיר

לאבי בן ה-73 אובחנה מפרצת תת כליתית בקוטר 6.2 ס"מ (לפני כחצי שנה היתה 4.2 ס"מ) ע"פ הפרופסר לא מתאים לסטנט (בניתוח). קרדיולוג מאשר נתוח ללא צנטור-יתכן וקיימת מחלת לב איסכמתית אבל קרוב לודאי קלה מאד (לדעתו).ממליץ על חוסמי בטא סביב הנתוח. לאבי יש בעיות בבלוטת התריס-התרחבות-ע"פ הפרופסר תיתכן בעיה בהרדמה. האם זהו מצב מיידי לניתוח? (הפרופסר שאמור לקבוע תור לניתוח נסע ויחזור רק בתחילת אפריל-כך שעדיין לא קבע תור) האם אתה יכול להמליץ על מקום שמתמחה בניתוחים כאלה? על רופאים מסוימים ? או לחילופין לתת לנו כיוון? מה לדעתך צריך להעשות כעת במיידי? קראתי שיש שיטה חדשה (נסיונית) שמחברת את השתל ללא תפירה ומצמצמת את זמן הניתוח ואת הסכנות-האם השיטה כבר מוכרת ועובדת? אודה על תשובתך

ממליץ שתפנו לדר' רון כרמלי מנהל מחלקת כלי דם בבית חולים כרמל , חיפה. במקרה שתארת כדאי לנתח בהקדם אם כי אין צורך לעשות זאת בדחיפות מרבית, וזאת בשל הסיכון הקיים לקרע במפרצת שעלול לגרום לסכנת חיים חמורה. איני מודע לשיטה שתארת על חיבור השתל ללא תפירה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם