בעיית ורידים בהריון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/02/2014 | 13:18 | מאת: הריונית מודאגת

שלום רב, אני בת 31, בהריון בשבוע 31. סובלת מאי ספיקה של ספנה גדולה ימנית בשוק ובירך והולכת עם גרבי לחץ. סובלת מכאבים מאוד חזקים, בעיקר באיזור המפשעה. הכאבים חמורים במיוחד לאחר שאני קמה בבוקר משינה. מעבר להליכה עם גרבי הלחץ הבנתי שאין דבר שניתן לעשות על מנת להקל על הכאבים בזמן ההריון. נאמר לי רק להיות ערנית למצבי מחשש לפקקת. בשלושת הבקרים האחרונים התעוררתי מהשינה עם כאבים חזקים במיוחד בורידים שבגב כף הרגל הבעייתית. האם יש מקום לדאגה ויש טעם להיבדק בעקבות כאבים אלו או שזה הגיוני שהכאבים הולכים ומתגברים ומתפשטים לאיזורים נוספים? בינתיים הופניתי הבוקר לבדיקת crp ע"י רופא המשפחה אך נאמר לי שיהיו תוצאות רק תוך 3 ימים. מה המלצתך? תודה רבה, מודאגת

שלום לך אין ביכולתי לדעת מה משמעות הכאב בוורידים בכף הרגל אבל צריך להבין שככל שההריון מתקדם כך גם הלחץ על הוורידים שעלול לגרום להחמרה בתלונות. כאב מקומי גם יכול לרמז על היווצרות קריש דם שלרוב אינו מסכן חיים כשנמצא בוורידים השטחיים אבל מאד מציק. ממליץ לפי כך להיבדק ע''י מומחה לכלי דם וכן כחודשיים לאחר הלידה לטפל בבעיית הוורידים, ויש לדעת שקיימים טיפולים מצויינים לכך

14/02/2014 | 13:45 | מאת: גליה

ממליצה לך על טיפולי מגע מגוונים, החל מרפלקסולוגיה ועד להידרותרפיה, אולי גם שווה לך לבדוק שיעורי יוגה מעודנים להריוניות. כל טוב!

מנהל פורום ורידים וכלי דם