מפרצת

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

26/05/2013 | 13:24 | מאת: נעמי

לאבי יש מפרצת בטנית בקוטר 4.5. הוא במעקב של אולטרסאונד. האם יש אפשרות לנתח לפני שהקוטר מגיע ל 5 ס"מ? האם ידוע לך על תוספי תזונה שיכולים להועיל במקרה כזה? (לא במקום ניתוח כמובן אלא רק כדי לחזק את העורק בינתיים? תודה!

לעיתים מבצעים פעולה ניתוחית או פולשנית כגון סטנט גם לפני בקוטר של פחות מ5 ס''מ אך על כך צריך להחליט מומחה לכלי דם לפי גורמים נוספים כגון תלונות של כאב ספציפי לבעיה. איני מכיר תוספי תזונה לחיזוק הדופן.

מנהל פורום ורידים וכלי דם