פקקת ורידים בראש

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/08/2012 | 14:34 | מאת: יעל

שלום רב, אחותי בהריון חודש חמישי, ובשבועיים האחרונים סובלת ממגרנות חריפות, מאושפזת בבית חולים למעלה משבוע, בגלל ההריון לא עושים לה בדיקת CT , רופא נשים ראה אותה לראשונה היום, ואמש שהוא חושד שיש לה פקקת ורידים במח, ושזו תופעה מוכרת אצל נשים בהריון. האם הדבר עלול לסכן אותה? האם אכן זו תופעה מוכרת? ואיך ניתן לטפל בעיה באישה בהריון? ובנוסף, מה רמת הסיכון לבדיקת CT או MRI בנשים בהריון?

07/08/2012 | 12:25 | מאת: דר' גלילי

שלום CT עלול לסכן בשלבים מסויימים בהריון בעיקר בתחילתו את העובר אך נראה לי שניתן לבצע MRI בלי סיכון אם כי צריך להתייעץ על כך עם הגינקולוג שעוקב אחר ההריון.

נראה לי שMRI ניתן לבצע בהריון בלי לסכן את העובר אבל כדאי להתייעץ עם הגינקולוג שעוקב אחרי אחותך. CT לרוב לא מומלץ בהריון.

מנהל פורום ורידים וכלי דם