נגישות
נגישות

מפרצת של האאורטה הבטנית.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

10/07/2012 | 20:14 | מאת: עידית

שלום רב, בעקבות CT גב התגלה אצל אבי מפרצת של האורטה. תוצאות אולטרסאונד בטן הצביעו על 2 מפרצות 35ממ ו- 50 ממ. בהתייעצות עם מומחה נגלתה ע"י מישוש מפרצת ליד הברך. אציין שאבי בן 73, פעיל גופנית, ספורטיבי לא סובל מלחץ דם אך יש לו קרישתיות יתר (פקטור 5). המומחה לא הסתכל בדיסק אלא בפענוח וציין שבדיקת האולטרסאונד אינה מדוייקת ואבי הופנה לCT אנגיו. שאלתי, מהי מידת הדיוק של האולטרסאונד? והאם במידה וההרחבה היא כ 50ממ יש צורך בהתערבות כרורגית. בנוסף עד לברור האם אבי יכול לפעול כרגיל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב סי טי מדייק יותר מאולטרהסאונד לכן יש צורך לבצעו. 5 ס''מ הרחבה הינו הגבול שבו מחליטים להתערב. ממליץ שתתייעצי עם מומחה לכלי דם שישקול את התועלת לעומת הסיכונים ויסביר לאביך את כל השיקולים ויוחלט ביחד האם לעקוב או להתערב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם