בצקות ברגליים

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

25/06/2012 | 00:50 | מאת: נטלי

ד"ר יאיר שלום רב, אני אישה בת 32 סובלת מבצקות ברגליים מזה שנים רבות. כמו כן יש לי גם נימים וורידים קטנים ומנופחים באזור של שוקיים, כאבים בהליכה ממושכת, התקבצויות שרירים בלילה, ופלטפוס . מזה שנים רבות אני ישנה כל לילה עם רגליים למעלה והמון התקבצויות בלילות. ניסיתי לפנות לרופאים שונים כגון: משפחה, כירורג, כירורג כלי דם, אורטופד וכל אחד מהם מנסה "להפיל" את הבעיה על השמנת יתר או גנטיקה. נכון יש לי כיום השמנת יתר כלומר אני בגובה 160 שוקלת 91.5 ק"ג אבל לפני כ-10 שנים אני שקלתי 70ק"ג ועדיין היו לי את אותם הבעיות. את צילומי החתונה נעלצתי לבצע שבוע לפני בגלל כאבי רגליים ובצקות חזקות. אף לא רופא אחד לא ניסה להפנות אותי לבדיקה כלשהי. איני מקבלת את התשובה שזה בגלל ההשמנה לא תמיד היתי שמנה אבל תמיד סבלתי מבעיות ברגליים. אני אחרי שתי לידות והעבודה שלי כן מוגבלת ומעלצת אותי לישיבה ממושכת. אודה לך על תשובתך ואולי גם כיוון לפיתרון.

שלום לך ממליץ שתעברי בדיקת אולטרהסאונד דופלר של הרגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. אם אכן יש, תחזרי אלי ואסביר מה ניתן לעשות.

מנהל פורום ורידים וכלי דם