מיפרצת האורטה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

14/02/2012 | 22:11 | מאת: שרונה

שלום רב. אבי בן 65 ברקע מחלת כלי דם מופשטת בכול הגוף עים מעקפים וכריתת כיליה מלפני 17 שנה כיום עים כיליה בודדת שיש בה העצרות קשה כחוט השערה לפי מושגי הרופאים.ובנוסף אנוריזמה ביטנית חזית וגבית הוחלט לבצע 2 צינטורים הראשונה לשים סטנד בעורק הכיליה צינטור 2 החלפת אבי העורקים ע"י דגם אבי העורקים לפי מידות שמגיע מאוסטרליה. אני מאוד מודאגת מאחר שהרופאים אמרו לנו שיש סיכון לכיליה הבודדת אבל עקב האנוריזמה שמגיעה ל8 ס"מ חייבים לנתח בדחיפות השאלה שלי היא האים קיים סיכון לאבי בעת שתי פעולות אלו דחוף!!!

שלום לך אכן קיימים סיכונים כמו בכל פעולה התערבותית, בעיקר כאשר ישנן בעיות נוספות לאביך שהן מחלה מפושטת בכלי הדם וכליה בודדת עם היצרות. הסיכון האפשריים העקריים ממצב זה הם פגיעה בתפקוד הכליה הבודדת בשל חומר הניגוד עד צורך בדיאליזה. כמו כן קיימים אפשרויות לסיבוכים כמו כל ניתוח מסוג זה שקשורים בכלי הדם ובאופי הניתוח אבל אין צורך לפרטם כעת. האפשרות הנוספת לטיפול באביך היא בניתוח פתוח אולם אז קיימים סיכונים אחרים שעלולים לסכן גם את חייו. תפקיד מומחה כלי הדם הוא להעריך את הסיכונים לעומת הסיכויים ולהמליץ על פעולה מתאימה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם