מפרצת בטנית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

06/02/2012 | 17:38 | מאת: אתי

שלום, לאחר CT נקבע כי לאבי (בן 58 עם מחלת לב, עבר ניתוח מעקפים לפני 10 שנים, ולחץ דם גבוה) יש מפרצת בטנית בחלק דיסטלי בקוטר 8 ס"מ ואורך 13 ס"מ. ניתנו לו שתי אופציות: ניתוח פתוח להחלפה בשתל סינטתי או סטנט דרך עורק המפשעה. מה מומלץ במקרה כזה? והיכן כדאי לבצע את ההליך הרפואי? הב"יח שהוא מאושפז בו לא מבצע את הכנסת הסטנט ולכן לא יכולים לתת לנו ייעוץ במקרה הזה. תודה

שלום לך שתי האפשרויות טובות. שיעור ההצלחה כמובן תלוי בנסיון הרופא המטפל. ממליץ שתפני לייעוץ באחת ממרפאות המחלקה לכלי דם בבית חולים מרכזי כגון תל השומר , איכילוב , כרמל וכדומה. בחירת הפעולה תלויה במספר מדדים בהם צורת המפרצת ומחלות הרקע

מנהל פורום ורידים וכלי דם