איך מטפלים בקריש דם ברגל....

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/01/2012 | 19:05 | מאת: שרון בר

היי, קוראים לי שרון בר אני אשמח אם אוכל לקבל פה קצת כיוון ויידע לגביי מה שנוצר לאימי. אימי היא בחורה בת 56 שעברה אירוע מצער במשפחה (לא ארחיב) ולכן הייתה צריכה לעבור ניתוח ריאות שבעקבותו נוצר לה קריש דם ברגל והרגל התנפחה ונהייתה קשב מאוד,והפכה להיות כואבת עם הזמן. כרגע היא מקבלת מדלל דם בכדור (בהתחלה ניתן לה בזריקה בבטן)וקניתי לה גרביים מיוחדים שאיתם היא צריכה להיות מהבוקר וללכת איתם. אני אודה לך לקבל פרטים איך מתמודדים עם זה מבחינת שיקום הרגל? האם יש דרך שאתה יכול להמליץ לי להקל על אימי? האם יש היערכות של זמן פחות או יותר עד שרואים תוצאות?(כרגע היא כבר חודש וקצת עם הרגל ככה). אודה לך לתת לי קצת יידע בנושא כדי שנוכל להתמודד עם זה ולעבור את זה בצורה הטובה בותר שניתן. תודה והמשך ערב טוב .

שלום שרון בד''כ הגוף מפרק באופן הדרגתי את קריש הדם שנוצר בוריד ואז המצב מתחיל להשתפר. אבל במחצית מהמקרים ישנו נזק לשסתומים שבוריד כך שנגרמת אי ספיקה. מצב זה דורש גרב אלסטי לרוב עד גבה הברך כאשר אינה שוכבת, וכן אני ממליץ להגביה את המזרן כך שהעקב יהיה מעל גבה החזה כאשר שוכבת.

מנהל פורום ורידים וכלי דם