ציתור מול סי טי אנגי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

01/01/2012 | 23:40 | מאת: אורה

האם כשצריך לעשות הליך ברגלים לא עדיף ישר ללכת לצינתור ולא לעשות קודם סי טי אנגיו כדי שהכליות לא יפגעו פעם אחת יותר מידי!

שלום אכן גם אפשרות לפגיעה בכליות נלקחת בחשבון כאשר מתכננים את סוג האיבחון והטיפול אבל צריך להבין שגם צינתור לכשעצמו הינו תהליך פולשני שעלול לגרום לסיבוכים של דימום ופגיעה בעורק בנוסף לפגיעה בכליות ואם למשל לא בטוחים באבחנה של בעיית עורקים או שכן בטוחים אך רוצים לבצע ניתוח, ניתן להסתמך רק על הCTA ואז הרווח הוא המנעות מבדיקה פולשנים. תפקיד הרופא המומחה לכלי דם הוא לשקול את כל הנ''ל ולהחליט על הדרך האופטימלית.

מנהל פורום ורידים וכלי דם