כאבים עזים ברגל - דחוףף

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

21/12/2011 | 22:48 | מאת: מירב

שלום רב, אני בת 33, כ-5 חודשים לאחר לידה.נוטלת גלולות למניעת הריון באופן רצוף (גלולות של הנקה). מאתמול בערב התחלתי לסבול מכאבים עזים מאחורי הברך ברגל ימין, הכאב הופיע בפתאומיות. בהתחלה היה נראה לי כמו גיד או שריר שנתפס וכואב, מרגע לרגע הכאב התגבר ומשום מה התלוו לזה גם כאבים בראש בצד ימין. נטלתי כדור דקסמול וקיוויתי שאחרי שנת הלילה הכאבים יחלפו. בבוקר קמתי עם אותם כאבים. היום ממש התקשתי לעמוד על הרגל, אך במהלך היום שמתי לב לדבר מוזר, הכאב השתנה והוא דומה מאוד לכאב שיש כאשר יש עווית קשה ברגל אך בעצם אין את העווית. הכאב בא והולך ולא סטטי. בזמן שהכאב עובר אני יחסית בסדר אבל כל כמה דקות (אם אני בעמידה או ישיבה) הכאב ממש גורם לי לצעוק מכאב. ומהרגע שעליתי לשכיבה במיטה לא כ"כ כואב לי, אך מיד כשנעמדת הכאב הנורא חוזר. הוא גם מרגיש לי מפושט ולא מרוכז במקום אחד. האם יכול להתאים לקריש דם ברגל? תודה

שלום קריש דם ברגל ניתן לזהות או לשלול בודאות בבדיקת דופלקס ורידי רגלים שרופא המשפחה יכול לשלוח אותך. התאור שלך לא מאד טיפוסי לקריש דם ברגל אבל גם לא ניתן לשלול על סמך התיאור הזה את המצאות קריש הדם, לכן ממליץ שתפני לרופא המטפל שלך שישלח אותך לבדיקה שציינתי.

22/12/2011 | 15:37 | מאת: מירב

תודה ד"ר על התשובה. אכן היום ביקרתי אצל רופאת משפחה שהפנתה אותי לביצוע אולטרסאונד. אך בבדיקה היא רשמה "דופלקס עורקי רגליים" ולא "דופלקס ורידים". האם זה משנה? תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם