תוצאות בדיקת דופלר ברגליים. לאן עכשיו?

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/12/2011 | 12:09 | מאת: דוד

בבדיקת דופלר מלפני כ-3 שבועות, התוצאות הן: לא נמצאה כרגע חסימה או אי ספיקת מסתמים במערכת הורידית העמוקה בשתי הרגליים. כמו כן הודגמה אי ספיקת מסתמים ב- SAPHENO-FEMORAL JUNCTION ובוריד הספון לאורך רגל ימין ובוריד הספון לאורך השוק ברגל שמאל. בנוסף לכך הודגמה אי ספיקת פרפורנטים בשוק פנימית בשתי הרגליים. תמיד עסקתי בספורט (באופן חובבני) ובחודש האחרון (למרות שנדמה לי שהתופעה התחילה בקטן כבר לפני 10 שנים!!!...) אני מרגיש כאבים ברגליים אחרי ספורט וסתם אחרי קימה מישיבה ממושכת על כסא וכד'. לפני כשנתיים עשיתי ספורט מדרגות במשך כשנה (עולים ויורדים מאות ואלפי מדרגות בשבוע). עכשיו כבר לא. לעיתים רחוקות, אני חש גירוד באיזור מסוים (המיקום שונה בכל פעם אבל קרוב לקרסוליים ומעלה לעבר הברכיים) באחת משתי הרגליים, לאחר ימים המקום מתחמם(כן! כמעט "רותח"!), לאחר מכן יש איזשהו "פיצוץ" של הווריד (הכל מתרחש במהלך מספר ימים. כשסיפרתי פעם לרופא המשפחה, הוא מחק...), ואז לוקח די הרבה זמן (כשבועיים?) עד שהמקום נרפא. השיער באיזור זה ברגליים נעשה דליל. כאילו שהמקום הולך וקמל... קראתי מעט על השיטה לטיפולים בניתוח או בלייזר. אני לא יודע מה יש לי ומה מתאים לי. אני מחפש לדעת על הנושא יותר מאשר ביקור בן מספר דק' - אני מבקש להרחיב את הדעת בנושא כדי לטפל ברפואתי לפני שהמצב יחמיר עוד (אני מבין שהייתי צריך לעשות זאת קודם). אני בן 52 ובריאותי היתה ועדיין תקינה. לא מעשן, לא לוקח תרופות. תודה מראש על התגובה דוד

שלום לך במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.בפעולה זו תחת הנחיית האולטרנסאונד מונחית מחט דקיקה לוריד הפנימי הלא תקין ודרכה מועבר חומר מוקצף הגורם לכיווץ הוריד וניטרולו. תופעות לוואי עלולות להיות כמו בכל טיפול רפואי אך רובן חולפות ולא משמעותיות ויכולות לכלול כאב מקומי, שינויי צבע חולפים, תגובת רגישות יתר-אלרגיה ולעיתים רחוקות יותר מאשר בניתוח ורידים, פקקת עמוקה. לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו RF [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד], ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, וכן טיפול בקיטור מסוגלים לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה כיון שמשתמשים בצנתר שמוחדר רק לווריד אחד, ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפולים חוזרים בשיטות אלה.. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.

13/12/2011 | 15:50 | מאת: דוד

תודה על תשובתך! אני מעוניין לטפל במצב משום שכפי שהבנתי ממה שקראתי אודות הנושא, ומתשובתך - המצב החמיר ומן הסתם יחמיר הלאה. שאלתי היא האם ניתן להגיע לבדיקה חוזרת, והפעם במכון מור (לשם הביטחון בתוצאות), דרך שירותי בריאות כללית מושלם פלטינום. אם כן, למי לפנות? (יש לי תוצאות מואסקו לאב בע"מ - מרכז לבדיקות בלתי-פולשניות בכלי דם, מלפני כחודש) כמו כן, הייתי בביקור אצל רופא שקבע שיש לי דליות מימין, ושלפי בדיקת הדופלר שציטטתי בהודעה הראשונה, קבע שיש לי אי-ספיקת ספנה ארוכה מימין, ואי-ספיקת ספנה ארוכה בשוק שמאל. הוא המליץ על ניתוח אנדו-לייזר ברגל ימין בלבד, ואולי אחר כך בשוק שמאל בלבד. זה עולה 1,000 ש"ח במכון או מרפאה ברמת גן (למי שיש כללית מושלם פלטינום). הוא אמר שאחרי הטיפול נדרשים ללכת עם גרב אלסטית ארוכה, עד למפשעה. כמו כן הוא אמר שבכל מקרה לא מבצעים את הטיפול בשתי הרגליים יחד אלא בכל פעם ברגל אחת, עם מינימום של חודש עד חודש וחצי הפרש בין שני הטיפולים. מה דעתך? ובינתיים, האם מותר לי לעסוק בספורט ריצה וכדורסל? האם מותר לי להמשיך לעמוד שעות על הרגליים? (אני מורה) האם אחרי ריצה מותר לי להוריד את הגרביים האלסטיות (אחרי הריצה הורדתי והוורידים "יצאו" החוצה כמו שאף פעם קודם לא יצאו קודם, ובהמשך, עם הרגליים למעלה והגרביים בהמשך - "נכנסו" (הוורידים). תודה מראש על התייחסותך דוד

מנהל פורום ורידים וכלי דם