מחלת ברגר-Buerger Disease

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

15/11/2011 | 22:27 | מאת: מגל אלי

שלום רב, אני בן 34 ואובחנתי היום כחולה במחלת ברגר. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות ??? (אציין שבשני הרגליים לא הורגש דופק) תודה.

שלום לך מחלת בירגר מתאפיינת בפגיעה בעורקים בעיקר ברגלים. חשוב מאד להפסיק לעשן במידה ואתה מעשן, כי לרוב עישון מחמיר את הבעיה עד שלבסוף צריך לקטוע את הרגלים. הפסקת עישון משפרת את המצב ויכולה למנוע סיבוכים. פרט לכך אתה צריך להיות במעקב סדיר של מומחה לכלי דם וכן להישמר מפציעות אפילו קלות ברגלים כי הפצע עלול להחמיר מאד.

מנהל פורום ורידים וכלי דם