Amaurosis fugax

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

07/01/2006 | 20:56 | מאת: אשר

בתקופה האחרונה מזה כחודש, לאחר שחיה בבריכה קיימת אצלי תופעה של עירפול בעיין שמאל שממשיך שעתיים עד שלוש. אבחנה נורולוגית נתנה את הערך Amaurosis fugax. אבקש הסבר על הערך הנ"ל. בדיקת עיניים ודופלר תקינות. תודה

האבחנה הנ''ל מתארת אובדן ראייה חלקי וחולף לאחר פחות מ24 שעות בעקבות תסחיף (פירור של קריש או רובד טרשתי) שמשתחרר מכלי הדם בחזה, הלב, או עורק הקרוטיד ועובר דרך העורק האופטלמי שהוא סעיף של עורק הקרוטיס ופוגם זמנית באספקת הדם ברישתית. איני יודע בן כמה אתה, אולם בכל מקרה, אם דופלר קרוטיד תקין, ממליץ שתעבור TEE שזו בדיקת סונר דרך הושט של הלב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם