אי ספיקה ורידית

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

19/10/2011 | 17:24 | מאת: שאלה

היי, איך אפשר לדעת אם יש או אין אי ספיקה ורידית? האם אחרי פקקת ברגל מחייב מצב של אי ספיקה ברגל? הפקקת שהיתה לי ברגל כבר דיי ישנה, עברו 8 חודשים האם אתה לא ממליץ על עמידה ממושכת? איך עוזרים לגוף להמיס קרישי דם וכמה זמן לכל היותר יכול לקחת לקרישי דם ברגליים להתמוסס?? בברכה תודה

שלום בדיקת דופלקס ורידי רגלים = אולטרהסאונד+דופלר מאתרת באופן מאד אמין נוכחות אי ספיקה ו\או פקקת. בערך במחצית המקרים לאחר פקקת נשארת אי ספיקה כרונית בורידים. כשיש אי ספיקה, לא מומלץ לעמוד באופן ממושך ומומלץ להעזר בגרב אלסטי. במצבים חריפים של מס' שעות - ימים ניתן להזריק לוריד חומר ממיס קרישים במסגרת אישפוז בבית חולים. חשוב לדעת האם הפקקת שטחית או עמוקה , כי אם במערכת השטחית, ניתן לטפל ביעילות באי הספיקה.

22/10/2011 | 18:22 | מאת: שאלה

אם כך במידה ונגשתי לדופלר ורידי רגלים ולא צוין על ספיקה או אי ספיקה ורק על נוכחות פקקת סימן שלא קיימת אי ספיקה? מציינים בכל דופלר ורידי רגלים תחתונות אם יש אי ספיקה או לא? שוב תודה

מנהל פורום ורידים וכלי דם