טרומבוס לאחר עירוי

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/10/2011 | 03:21 | מאת: דני

שלום במהלך ניתוח שיגרתי בהרדמה מלאה עשו לי אינפוזיה, ע"י הרופא המרדים, הניתוח עבר בהצלחה שוחררתי מבית החולים ולאחר יומיים החלו כאבים במרפק שמאל (היד שבה בוצע העירוי) ווריד שיטחי התקשה רופאת המשפחה חשבה שזו דלקת אך לאחר שהכאבים המשיכו למרות הכדורים שרשמו לי (אוגמנטין ואטופן ) הלכתי למיון ושם באולורה סאונד מצאו שיש לי קריש דם וכעת אני מזריק לבטן מדלל דם למשך שלושה שבועות ומתחיל מעקב אמתולוגי. השאלות שלי הן כאלה: האם יש דרך אחרת לטיפול בבית חוץ מהזרקה יומיומית ? עד כמה מסוכן קריש דם באזור המרפק? עד כמה אני נמצא בסיכון כשהדם שלי מדולל ? (במקרה של פציעה כלשהי) יכול להיות שיש לי בעיה בקרישת כלי דם שתשפיע עלי בעתיד? האם יתכן שזה נגרם מן העירוי? האם כתוצאה מרשלנות? תודה מראש אשמח לקבל תשובה לשאלותיי

שלום מצב של קריש דם בוריד ביד בעקבות עירוי יכול להיות ואינו לרוב תוצאה של רשלנות. יש לבדוק נושא של נטייה לקרישת ייתר באמצעות בדיקת דם. טיפול בנוגדי קרישה עלול לגרום לדמם שנפסק באיטיות בעקבות פציעה או חבלה או דימום פנימי אך הרופא שמתחיל טיפול זה שוקל את הבעד והנגד לפני שהחליט על הטיפול.

מנהל פורום ורידים וכלי דם