רגליים נפוחות ודלף של נוזל שקוף מבעד לעור

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

05/09/2011 | 06:25 | מאת: יחיאל

שלום דוקטור, אימי בת 87 סובלת מאי ספיקת לב, תפקוד נמוך של כיליה בודדת וסוכרת גבולית. מזה מספר שבועות כפות רגליה והחלק הנמוך של השוקיים נפוחים, ומבעד לעור דולף נוזל שקוף (מים) בכמויות של טיפטופים. רופא המשפחה המליץ על הגבהת הרגל לניקוז טוב יותר של כלי הדם. האם זה הטיפול הנכון והבלעדי? ואם לא מה לעשות ולמי לפנות? תודה.

שלום אכן זה טיפול מומלץ בתנאי שמבוצע בשכיבה והעקבים מעל גובה החזה באמצעות שמיכה מקופלת תחת למזרן. גם חבישה אלסטית כאשר יושבת יכולה לעזור.

מנהל פורום ורידים וכלי דם