היצרות 50-70% מלומן עורק התרדמה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

24/02/2011 | 12:17 | מאת: רלי

שלום רב הנני בת 65 בריאה בד"כ מלבד לחץ דם גבוה מטופל ושומנים בדם. בגלל סחורחורת ואי צלילות ראש נשלחתי לדופלר קרוטיס. התוצאה: בהתפצות עורקי תרדמה דו"צ נצפו פלקים טרשתיים, הגורמים להיצרות 50-70% מלומן עורק התרדמה הפנימי משמאל. זרימת דם תקינה בעורקי תרדמה מימין. נצפתה זרימה בכוון הנכון בעורקים הוורטברליים. באותה בדיקה בשנת 2003 היתה חסימה כ-30%. מה זה אומר? האם מחייב טיפול והתערבות? אבקש תשובה דחופה בגלל נסיעתי המתוכננת תודה מראש רלי 0528-974474

שלום במצב של היצרות מהסוג שציינת, אין חובה לטפל אלה אם יש תלונות הקשורות ישירות לבעיה. מכך צריך להתרשם מומחה לכלי דם במרפאה ונוירולוג. כמו כן יתכן וישקלו להוסיף גם תרופות סטטינים נגד שומנים.

מנהל פורום ורידים וכלי דם