DVT ישן בורידים פרוקסימליים.

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

20/11/2010 | 00:58 | מאת: דן

שלום רב, ד"ר גלילי. אני עברתי לפני שלושה חודשים אירוע DVT פוסט-טראומה ב-peronial(fibular) vein. טופלטי שבוע בקלקסן ואז עברתי לטיפול בקומדין למשך שלושה חודשים. לקראת סוף הטיפול בקומדין נשלחתי לבדיקת US DUPLEX של ורידי גפיים תחתונות. הבדיקה נתנה תשובה של - DVT ישן בוורידים הפרוקסימליים בשוק השמאלי. כאשר מסרתי את המידע הנ"ל לרןפא המטפל שלי, הוא אמר שזה בסדר ולפעמים זה יכול להשאר לכל החיים. התשובה שלו לא נראת לי הגיונית והייתי מעוניין בחו"ד נוסף. האם זה באמת נורמלי שהדי.וי.תי. ישאר אצלי בגוף ואני אחזור לפעילות נורמלית? תודה מראש, דן!

ב DVT המהלך הוא שקרישי הדם ברגל בהדרגה הופכים או לרקמת צלקת או שנעלמים במנגנון פירוק טבעי של הגוף. לרוב יש שיירים של צלקת פנימית בוריד שנשארים גם שנים לאחר מכן, ניתן לחזור לאורח חיים פעיל אולם לעיתים צריך גרב אלסטי לתמיד במידה ונוצרת אי ספיקה של הוריד העמוק.

מנהל פורום ורידים וכלי דם