שאלה לאיבחון

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

04/07/2005 | 07:09 | מאת: מיכל כהן

בוקר טוב לך, אבקש לדעת האם יש בדיקה שיכולה לאבחן בעיה בכלי דם כמו- חסימה,הסתידות או הצרה של עורקים? אם אכן יש, האם מקובל לפנות בדרישה לרופא המשפחה לבקשת ביצוע הבדיקה? אני מעלה את השאלה מאחר ויש לי כאבים בגפיים התחתונות, ניגשתי לאורטופד אשר הפנה אותי למיפוי עצמות. תוצאות הבדיקה הראו דלקת שרירים וכי השלד תקין, הכאבים לא מרפים ובנוסף יש לי תחושה מוזרה של חולשה פתאומית שתוקפת אותי וגורמת לי סחרחורת של שניות, תחושה של כאב חד בראש אבל לשניות שחוזר על עצמו מספר פעמים במהלך היום . לאחר בדיקת דם שהראתה כולסטרול וטריגלצרדים מרקעי שחקים(כולסטרול 298, טריגלצרים - 350, HDL- 30 ,LDL-295 . ) הערכים מאוד גבוהים. (אני מעשנת זה 20שנה, אני בת 44 ). אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על השאלות ולהפנות אותי בהתאם. תודה לך והמשך יום קסום - מיכל.

שלום מיכל. קיימות בדיקות המאפשרות לאבחן בעיות מסוג היצרות וחסימות בכלי הדם. ממליץ שתפני קודם לבדיקה של רופא כלי דם.

04/07/2005 | 15:43 | מאת: מיכל כהן

תודה לך, אבקש לדעת האם לרופא כלי דם יש שם נוסף המתאר את המומחיות שלו? שאוכל לבקש מרופא המשפחה. בנוסף אבקש לדעת האם מקובל לפנות לרופא בבקשה כזאת עוד לפני שהוא עצמו רואה לנכון? יש לי רופא משפחה מקסים ואנושי אבל מאוד מיושן ולא מוכן לקבל עירעור על החלטתו. שוב תודה לך - מיכל

מנהל פורום ורידים וכלי דם