פוליציתמיה ורה - פקקת ורידים עמוקה

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

02/04/2009 | 21:17 | מאת: יולי

שלום רב, אחי בן 41 אובחן לפני כשנתיים כחולה פוליציתמיה ורה ומאז מס' פעמים שהחלק הקרוב לקרסול ימנית אדום,נפוח והוא סובל גם מהתכווצות שרירים. הוא מטופל באנטיביוטיקה והרמת הרגל עד כמה שניתן,אך התופעה חוזרת קראתי על המחלה כאשר נתקלתי בעניין של פקקת ורידים עמוקה יידעתי אותו והוא העביר אליי מסמך מלפני כשבועיים שבו נעשו לו 3 פעמים בדיקת דופלקס ורידי הרגליים ונמצאו ללא עדות לפקקת ורידים עמוקה ושטחית ורק הודגמה בצקת רקמות רכות תת-עוריות של השוק. במאצר של ד"ר אהרון לובצקי קראתי על בדיקת ונוגרפיה - שאלתי היא האם כדאי לערוך אותה לאור דיוקה והאם יש עוד אפשרות להתנפחות הזו. חג שמח ותודה רבה יעל

שלום יעל לא רק פקקת גורמת לנפיחות אלה בעיקר , וזה נפוץ יותר, אי ספיקת ורידים. קרוב לודאי שלא נבדקה הבעיה של אי ספיקה כאשר בוצעה הבדיקה לפקקת. אם אכן כך, צרי איתי קשר למייל [email protected] ואנחה אותך מה לעשות. אין צורך כלל לבצע וונוגרפיה.

מנהל פורום ורידים וכלי דם