superfishial thrombophlebitis

דיון מתוך פורום  ורידים וכלי דם

23/10/2005 | 20:17 | מאת: עדי

שלום רב, אבי סובל מ superfishial thrombophlebitis מזה למעלה מחודש! ממש מתחת לירך ברגל ימין. הוא קיבל תכשירי NSAIDS וקיבל טיפול אנטיביוטי שלא עזר. לאחר מכן קיבל טיפול אנטיביוטי נוסף ולאחר שסיים האנטיביוטיקה חלה הרעה במצב. וכעט הדלקת מפושטת גם מעל לברך. האם יש סכנה להתפתחות DVT? ואיך ניתן לרפא הדלקת? למיטב הבנתי יש לשים קומפרסים חמים, תחבושת אלסטית, הרמה של הרגל ושמירה על פעילות גופנית. מה עוד ניתן לעשות? האם ייתכן וזו טעות באבחנה? למרות שעבר דופלר שהדגים לפי הפיענוח טרומבוס בוריד שטחי?

לרוב התופעה אינה גורמת לפקקת בורידים העמוקים כלומר DVT. הטיפולים שאתה מציין בהחלט מקובלים ואין מקום להוסיף עליהם - כמובן רק על סמך הכתוב.

מנהל פורום ורידים וכלי דם