הזעת יתר

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

10/10/2011 | 09:28 | מאת: רם

שלום רב שמי רם אני בן 27 ומאז שאני זוכר את עצמי אני מזיעה בצורה מוגזמת מאוד במיוחד מבית השחי. אשמח לקבל ייעוץ לגבי מניעת הזיעה כולל ניתוח שהבנתי שניתן לעשות בבית השחי.

12/10/2011 | 06:00 | מאת: מיכל לזרוביץ

רם שלום רב, גבי ניתוח כדאי שתתיעץ עם רופא כירורג או עור. ההזעה ההממוקדת הזו (בית השחי) יכולה להיגרם בגלל פעילות יתר של בלוטות הזיעה באיזור בית השחי על ידי מערכת העצבים. במצבי סטרס מזיעים יותר אלו הסובלים מהתופעה. אחד הטיפולים יכול להיות ניתוח סימפטקטומיה (בניתוח זה מנתקים את העצב הסימפטטי המוביל לכיוון בית השחי ) אך יכולה להופיע תופעת "הזעה מפצה". שזה אומר כי נטרול בלוטות הזיעה בשליש הגוף העליון גורם לגוף לנסות להיפטר מהחום, שהוא ממשיך לייצר באותה מידה, דרך איזורים אחרים בגוף, ביחוד הישבן והרגליים. במילים אחרות אתה לא תזיע בבית השחי אך במקומות אחרים בגוף תזיע גם תזיע. ניתוח זה יכול גם שלא להצליח וסיבוכים אחרים. טיפול חדש יחסית כיום הוא ניתוח שאיבה של בלוטות הזיעה. טיפול נוסף הוא כמובן הזרקות הרעלן בוטוקס, השימוש בבוטוקס יכול להיות במקומות שונים בגוף אך יעיל בעיקר במניעת הזעת יתר בבתי השחי. הוא יקר מאד, השפעתו זמנית (בין 3-6חודשים בלבד) וכמובן שהזרקות רבות מלוות בכאב. וקיים כמובן טיפול ברפואה טבעית שאולי שווה לך לנסות כי האופציות שתיארתי לפניך לא הכי מלהיבות. טיפול בתזונה הכולל הימנעות ממזונות חמים וחריפים, מטוגנים וגם מהמכילים קפאין כי הם יוצרים אפקט חימום והזעה מזונות קרים יכולים לעזור כגון: אבטיח, מלפפון, שמיר, פטרוזיליה- אלו נותנים אפקט קירור. פרחי באך מותאמים באופן אישי, שתיית חליטה של פסיפלורה, מנטה, קמומיל, סרפד, ברוש, ותות - מספר פעמים ביום. וזה על קצה המזלג. אם אתה מעוניין בטיפול אישי ומותאם עבורך אשמח לעזור לך. לבריאות וחג שמח מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ומומחית לרפואה טבעית www.ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים