נשירת שיער קיצונית

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

10/03/2011 | 02:00 | מאת: מיואשת

שלום רב, אני בת 28 וצמחונית מזה 14 שנה. כל השנים סבלתי מנשירת שיער מתונה בתקופות מסויימות אך לאחרונה הנשירה ממש מוגזמת ואני חוששת לאיבוד שערי. אני חייבת לציין שבבדיקות הדם שעשיתי לאחרונה (כפי שאני מקפידה לעשות מידי שנה) הכל יצא בסדר, וללא חוסרים תזונתיים נכלשהם. אני חייבת להודות שהתזונה שלי רחוקה מלהיות תזונה מאוזנת ולאחרונה סבלתי ממעט מתח נפשי. לקחתי כחודשים מולטי ויטמין וb12 ורופא העור שאצלו ביקרתי אצלו לאחרונה (לפני שבוע) רשם לי תרופה בשם "פארנטאל" שהיא תוספת של ויטמינים ומינרלים פלום בטא קרוטן לנשים הרות ומניקות. אני קצת תוהה לגבי כך משום שע"פ הבדיקות לא חסרים לי ויטמינים ומנירלים בגוף. האם יכול להיות שספירת דם אינה משקפת חוסרים קיימים? ואם אין חוסרים כאלה מה יכולה להיות הסיבה לנשירה? ואיך אני יכולה לפתור את המצב ? אשמח לדעת אם יש לך אי אלו רעיונות.

13/03/2011 | 21:06 | מאת: מיכל לזרוביץ

שלום רב, סיבות לנשירת שיער עלולות להיות מגוונות, למשל על רקע ההריון או סטרס כתוצאה מההפלה, אולי תזונה לקויה, בעיות של בלוטת התריס / מגן, לחץ, חוסר ויטמינים ועוד. יכול להיות כי בדיקות דם לא מראות על מצב מדוייק של ויטמינים למשל. יש ויטמינים המסיסיים במים המופרשים בקלות דרך השתן. אפשר לעזור אך צריך לכוון את הטיפול בצורה נכונה. קודם כל יש לאבחן ולנסות להבין מהו הגורם לנשירה ואז מתאימים טיפול. הטיפול בקליניקה הנטורופתית והטיפול הטבעי יכללו הנחיות לתזונה אשר מספקת את הרכיבים התזונתיים החיוניים לשיער. אם הגורם הוא סטרס יש להתאים את התזונה בהתאם ושתיכלול יותר מקומפלקס B . הטיפול הנטורופתי כולל גם צמחי מרפא ותוספי תזונה . אך יש לעשות זאת בהתאמה אישית. אם למשל סיבת הנשירה היא סיבה הורמונלית ניתן להתאים פורמולת צמחי מרפא המאזנים מערכת הורמונלית. אם מקור הבעיה של נשירת השיער הוא אנמיה על רקע מחסור בברזל או B12 נתאים טיפול שונה. לכן חשוב כי האיבחון יהיה אישי. במידה וברצונך לקבל טיפול אישי את מוזמנת ליצור קשר. לבריאות מיכל לזרוביץ N.D M.A אחות מוסמכת ונטורופתית, מומחית ברפואה טבעית 0546499302 www.ginko-natural.com

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים