ניהול זמן...

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

17/07/2005 | 22:25 | מאת: אילנית

היי בנות ושבוע טוב, השבת שלי עברה בנעימים ובלי אירועים מיוחדים,מלבד זה שהיו אצלי חברים מה שבד"כ קורה.( אני לא מתארחת אלא מארחת ועל זה אני חייבת לעבוד...) היום בבוקר התעוררתי והיה בא לי להתחיל את השבוע בדיוק כמו שבא לי לעשות מסע כומתה.... התלבטתי במיטה ומשכתי את הזמן ולבסוף כמובן שקמתי, התארגנתי ומצאתי את עצמי במשרד ועוד מהראשונים. לא יודעת למה, אבל המצפון אף פעם לא נותן לי להתקשר בבוקר ולהגיד שהיום אני " לא מרגישה טוב" מן אופי שכזה. לא נעים לי משאר החברות וגם תמיד אני מרגישה שאם לא אהיה במשרד , לא יסתדרו בלעדיי. ( מה שנכון ב-50% וכל יום חופש שאני לוקחת מלווה במאה טלפונים עד שיוצא החשק ואני שוכחת שאני בחופש). אז התחלתי את הבוקר, כמובן עם חיוך כפול, אחד על זה שהתברכתי במקום עבודה מדהים והשני על זה שיש לי מוסר עבודה גבוה ושלא נשארתי בבית. לא הספקתי להכין קפה וכבר התחיל הבלאגן והייתי צריכה לבצע משהו S.O.S ולשלוח לביה"ח הדסה, מה שבמקרים כאלה גורם לי לסיפוק אדיר ואני מרגישה שעשיתי משהו למען האנושות. ואז, תוך כדי עבודה, מתזכרים אותי שיש לי היום בצהריים סדנה בנושא " ניהול זמן " אוי, בכלל שכחתי, עכשיו זה מצריך התארגנות מחדש, בכל זאת בשעה 14:00 עליי לעזוב הכל ולהתפנות לסדנה. ( במסגרת העבודה שלי אין כזה דבר לעזוב באמצע היום, ממש פייטרית, הא? ) הגעתי לסדנה שהתקיימה אצלנו בחברה בחדר ישיבות , כך שלא הייתי צריכה לצאת מהמשרד ועל כך ברכתי. המרצה התחילה לדבר וממש לא היה בא לי על " זיבולי שכל " באמצע היום. ואז בלי לשים לב, מצאתי את עצמי מעורה בדיון תוסס ולבסוף גם יצאתי עם ערך מוסף. ניהול זמן אמרנו? אז ככה: יצאתי מהעבודה בשעה 17:30,עשיתי קניות, קפצתי לקופ"ח להביא טופס 17, הגעתי הביתה בישלתי ואפיתי עוגה, הספקתי לעשות שתי שיחות טלפון מאוד חשובות, הלכתי לאבא שלי וישבתי שם שעה ועכשיו אני יושבת מול המחשב אחרי מקלחת מפנקת ועם כוס נס קפה ביד. כל זה נראה לכן שיגרתי? אולי, אבל בטח לא אצלי!!! אני מודה למרצה ולסדנה בה השתתפתי , אך יותר מכל אני מודה לי על שהקמתי את עצמי מהמיטה אף על פי שהתחשק לי נורא להישאר בבית,אך אל תאגה שבוע הבא אני בחופש, הודעתי על כך מראש...... ביי, אילנית

17/07/2005 | 22:45 | מאת:

היי אילנית לואיז היי אומרת בספרה ובקלטותיה כי אנו לא צריכים לתרץ את יום החופש שאנו מבקשים ובטח לא במחלה... אני לא מרגישה טוב אז אני לא מגיעה היום לעבודה. מחשבה יוצרת מציאות. אנחנו רוצים להיות חולים ומכאן לקבל בעצם את החופש לו אנו זקוקים. היא מדגישה ואומרת - פרגנו לעצמכם. קחו יום חופש כי אתם רוצים, כי אתם זקוקים ולא כי אתם חלילה חולים. תנו לעצמכם בלי לתרץ. תנו באהבה כי מגיע לכם ולא כי אתם חולים חלילה. מה דעתך על כך ? אולי תנסי לקבוע לעצמך במהלך שבוע זה או שבוע הבא יום חופש מתוכנן מראש בו תפרגני לעצמך כמה שרק אפשר ? שמחה עבורך שהתברכת במקום עבודה מדהים. אשרייך וטוב לך על כך שאת מחייכת במקום עבודתך ! ועכשיו אני קוראת שכבר הודעת על יום חופש חחחחחחחחחח כל הכבוד אילנית! אני גאה בך מאוד ! אני אישית מאוד אוהבת ימים לחוצים ועמוסים. מרגישים את החיים במלוא עוצמתם שיהא לך תמיד הכי שמח שרק אפשר :)

17/07/2005 | 22:54 | מאת: אילנית

אני לא יודעת איך את עושה את זה, תמיד התשובות שלך כל כך מסוגננות ובמקום. אלפי תודות, אילנית

18/07/2005 | 09:05 | מאת: שירה

בוקר אור אילנית ! מצטרפת לאסנת ומסירה בפנייך את הכובע לגבי ניהול הזמן. לצערי, זה אחד הדברים שאני מתקשה בהם באופן קבוע. איכשהו יוצא שאני מסיימת כל יום עם מחשבה ע לדבר אחד (לפחות) שלא הספקתי לבצע... מתסכל. שלא לדבר על כך שאני כמעט תמיד מתוסכלת מכך שאין לי מספיק זמן להקדיש לחברות שלי, שעובדות גם הן קשה ולתאם בין לוחות הזמנים של כולנו זו כמעט משימה בלתי אפשרית... לפעמים נדמה שכולנו נמצאים באיזה מרוץ מטורף. אני מוצאת את עצמי מגיעה ליום חמישי בערב והמומה מכך שחלף לו עוד שבוע. אסנת כתבה לי אתמול שזה נפלא שאני מקדישה את שעות הפנאי שלי לאהבות שלי, וזה כמובן נכון אבל אני עושה את זה הרבה פחות ממה שהייתי רוצה. אני משתדלת להתעקש ולא להשאיר את החיים שלי רק בתוך המסלול הזה של בית-עבודה-בית, אחרת באמת אפשר לצאת מהדעת. חייב להיות משהו מעבר כדי למלא את הנשמה ואת הלב. אבל... מישהו מכיר איזה פטנט שיוסיף לי עוד כמה שעות לתוך היממה ? :- )

18/07/2005 | 09:31 | מאת:

בוקר מאושר לך שירה אז איך מוסיפים עוד כמה שעות ליממה או יותר נכון לשאול כיצד נסתדר עם השעות שכן יש לנו... אני והפרפקזיוניזם שלי מצליחה לנהל את הזמן שלי הכי נכון וטוב שרק אפשר - אבל, עבורי. עבורי כאסנת, כעצמאית, כאמא לילדה בחופשה, כאישה. אני פשוט עושה לעצמי סדר עדיפויות. מה חשוב יותר היום ? במה כדאי הכי להתמקד ? ובין לבין אני תמיד מקדישה לעצמי שעה אחת. אם זה לקריאה ואם סתם לרביצה מול הטלויזיה. אבל איזו שעה אחת שהיא בשבילי ולא קשורה לעבודה ו/או לילדה שלי. לאסנת בלבד. למשל בערב שאני עובדת בחוץ (מסיבת רווקות, יום הולדת) אני מקפידה, שיהא לי פנוי במהלך הבוקר. איך אני עושה זאת ? עובדת יום קודם, עושה את כל ההכנות. קצת מערימה על עצמי צפיפות אבל זה נותן לי אח"כ יום פנוי לגמריי. אני חושבת שהפטנט הוא פשוט להיות מסודר. לדעת מה על סדר היום ומכאן לתכנן. והשאלה הכי חשובה - למה את צריכה עוד כמה שעות ביממה ?

18/07/2005 | 10:36 | מאת: ליאת

אלנית היי ובוקר טוב, קראתי את מה שהספקת, קבלי ח"ח. אני מבינה שאת עובדת במירוץ סביב השעון ויש לך מוסר עבודה גבוה. אני מזדהה עימך. איני מכירה אותך אך לפי מה שקראתי, את קשורה לבית חולים, משהו? אחות? בכל אופן, אני אשמח לפתוח דף חדש, למרות שמעולם לא היו לי איתך דין ודברים, בכל זאת אם נפגעת (למרות שאין סיבה) אני מצטערת ואין בושה בלבקש סליחה, ונהפוך הוא - זוהי גדולה.... אני פתחתי דף חדש. במידה ותרצי לענות לי אשמח. יום נעים ופורה.... ליאת