תקועה

דיון מתוך פורום  צמיחה אישית ונשית - מעגל נשים

23/06/2005 | 09:55 | מאת: אלינור

אניש שואלת שאלה בקשר לבתי. בתי בת 23 נערה יפה מאוד,נראית לא רע, אבל סובלת מהפרעת אכילה. היא סטודנטית, שלומדת בהצלחה. היא מאוד רוצה למצוא אהבה, זוגיות, חברות, עבודה. אבל נראה שכבר מס' שנים היא תקועה מאוד. זוגיות היתה לה לאחרונה במשך שנה וזה נגמר. חברות שלה שהיא מאוד רוצה להשאר בקשר איתן, ולצאת לבלות איתן, עסוקות בלימודים, לכולן יש חבר ולכן הן גם עסוקות איתו, בקושי מחזירות טלפון ולא טורחות יותר מדי לשמור על קשר כמוה. היא מאוכזבת מזה שאין לה חברת אמת, אין לה חבר. היא מנסה כבר הרבה זמן למצוא עבודה, שתתאים לכישוריה, אך מכל הראיונות והמבחנים היא קבלה תשובה שלילית. ובמצב שברירי זה אפילו ציון של 80 בבחינה גורם לה להתמוטטות, שזה אומר שאפילו במקום הזה היא לא מצליחה. היא לא רוצה לצאת לבד, ולא לנסות להכיר דרך הצאט, ולכן מבלה את רוב היום והשעות הפנויות( ועכשיו נגמר הסימסטר אז יהיו הרבה שעות פנויות) לבד מול הטלויזיה. איך עוזרים לה לצאת מהמצב הנורא הזה? היא אומרת שנמאס לה מהחיים הדפוקים שלה ששום דבר לא מצליח, כאילו מישהו מלמעלה שם לה רגל בכל מקום שהיא מנסה לדרוך בו.

24/06/2005 | 08:28 | מאת:

אמא יקרה, הבת שלי בת רבע שבע ובכל זאת אני מזדהה עם מה שאת כותבת כאן. לא עם התוכן כמובן אלא עם הרצון לעזור. לראות את הילדה שלך לא מאושרת ולרצות, לרצות כל כך חזק לעשות את כל שביכולתך למענה. אני מניחה שבהפרעת האכילה יש מקום לייעוץ מקצועי מתאים. אפשר להתחיל כאן בפורומים של דוקטורס - תחפשי ברשימת הפורומים את הפורום המתאים. אבל שנאמר נפש בריאה בגוף בריא. כאשר הנפש בריאה אזי גם הגוף בריא. לואיז היי כותבת בספרה: "אנורקסיה הסיבה - התכחשות לחיי העצמי. רגשות עזים של פחד, שנאה עצמית ודחיה. דפוס מחשבתי חדש שמומלץ לאמץ - אין סכנה בהיותי אני עצמי. אני נפלאה בדיוק כפי שהנני. אני בוחרת לחיות. אני בוחרת באושר ואהבה עצמית." את מוזמנת להצטרף למעגל שלנו - לשתף, לחלוק ולנסות בכך לעזור לבתך. אולי תזמיני גם אותה אלינו ? בברכת סופשבוע מואר ומאושר אסנת