מה אני יכול לעשות שתמיד אוכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/12/2016 | 18:21 | מאת: יריב

שלא אכלתי זמן רב או אוכל שאינני מכיר את טעמו ,מגרה אותי? יש לי חברים רזים שלא רק לא אוכלים אלא האוכל אפילו לא מגרה אותם,אצלי,הכל תמיד מגרה מתוך מחשבה של "מעניין איך זה ואיך זה טועם" ,תמיד טעם שאני לא מכיר או מאכל שלא אכלתי מזמן יגרה אותי גם כשאני שבע. ונמאס לי להתגרות מכל דבר כבר. מה לא נכון בחשיבה שלי? תודה

20/12/2016 | 10:33 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לגלות מזון חדש, טעם חדש, אפשרויות חדשות ,מגוונות את התזונה. הנקודה שצריך לחשוב עליה, היא הקושי שלך לוותר על הטעימה כשאתה שבע. אתה מעביר תחושה שאם לא תאכל עכשיו, ברגע זה, תאבד לך ההזדמנות לבדוק את המאכל החדש. תחשוב על המאכל האחרון שטעמת, כשלא היה לך צורך לאכול. האם לא נתקלת בו שוב? ואם לא נתקלת בו, האם יכולת ליזום אפשרות לאכול אותו בזמן אחר? בשפע שאנחנו חיים בו, מאכלים לא "נעלמים". אם תוכל לחשוב על כך שאתה לא חייב לטעום הכל באותו רגע, במילים אחרות, לדחות את הסיפוק של אותו הרגע, תגלה שההנאה לטעום ולבדוק מאכלים חדשים רק תגדל. אוכל לא "בורח" לך. ובמקומות שזה אפשרי, תיקח לך לאח"כ כשתהיה רעב, או למחר אם מדובר בארוחה אצל חברים או שיארזו לך אם מדובר במסעדה, וכו'

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה