הי ,הרבה פעמים במהלך היום

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/12/2016 | 17:48 | מאת: גיל

בא לי לאכול משהוא טעים וזה לא בא מרעב,ולאו דווקא זה קורה לי כשאני משועמם או עייף או מצוברח,פשוט כי בא לי,וזה טעים. וכן יש גם פעמים שכיף לי והאוכל יכול להעצים לי את החוויה של ההנאה. איך אני יכול להתחיל לחשוב שונה ולשנות את הגישה לי? תודה

18/12/2016 | 16:52 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לאכול מתוך חשק, זה נורמלי ונחמד. אבל אתה מתאר שאתה אוכל בשביל להעביר שעמום ומצב רוח. אוכל לא מעביר רגשות. אתה מקבל עם האכילה תחושה רגעית של הקלה, אבל האכילה לא פותרת את הבעיה שגרמה למצב רוח. כשאתה אוכל מתוך שעמום, מצאת דרך האוכל ,משהו לעשות. אבל זה לא פותר את השעמום לזמן ארוך. מהשאלה שלך, אני רואה שאתה מבין את זה. להבין, זו כבר התחלת השינוי. אתה כנראה ניגש לאוכל בצורה אוטומטית. לכן צריך למצוא דרך להישאר עם המצב רוח/שעמום , ללא אוכל. אולי תנהל רישום אכילה, ותראה מתי זה קורה לך. ואז בהתאם לאיפה שאתה נמצא תוכל למצוא תחליף. לפעמים צריך ליזום פעולה, גם אם היא לא טבעית לאותו הרגע ,כדי לשנות את ההרגל והגישה האוטומטית לאוכל. נניח, אם יש לך כלב, תרד אתו. אם אתה אוהב לפתור תשבצים ,תדאג שיהיה לך תשבץ זמין. אני לא מכירה אותך, כך שקשה לי להציע לך "תחליפים" מתאימים. אבל אני מניחה שהבנת את הכיוון. עם הזמן, כבר לא תצטרך לפנות לאוכל במצבים אילו.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה