איך להתמודד עם חברה שמשמינה ומסרבת להכיר בכך?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

23/08/2015 | 14:24 | מאת: יותם

שלום, אני מקווה שהפורום מתאים לשאלה/בעיה שאציג. בת הזוג שלי, אף פעם לא היתה רזה גם כשהכרתי אותה, וזה בסדר גמור. מאז שהכרתי אותה, כשלוש שנים, היא מעלה במשקל באופן עקבי. אני מתחיל לדאוג לבריאות שלה. במידה וזה ימשך כך, אני חושש שזה כבר יפגע באיכות החיים שלה, ובקשר שלנו. נסיונות לשוחח איתה בעדינות על הנושא, נגמרים בריב ובחוסר הכרה שלה שיש בעיה. היא לא מוכנה להשקל, כי היא לא מאמינה במשקל ובBMI כמדד אמין, מאשימה אותי באימוץ אידיאל הרזון הפגום של תעשיית האופנה, מביאה לי מחקרים מהאינטרנט על אנשים רזים שהם 'שמנים סמויים' ואחוזי השומן שלהם גבוהים כאינדיקציה לכך שמשקל לא רלוונטי לבריאות. ותוך כדי הכל, מסרבת להכיר במה שאני יכול לראות בעין - היא עולה בהתמדה במשקל. היא לא עושה פעילות גופנית פרט לאימון פילאטיס בודד בשבוע. אני לא יודע איך לגשת אליה ואיך לדבר איתה על הנושא. אני מסביר לה שהדאגה שלי היא בריאותית ולא קשורה לאסתטיקה, אני אוהב אותה ונמשך אליה. אבל אני דואג מהעתיד.

24/08/2015 | 09:25 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

נשמע מהתיאור שלך שהיא מבקשת ממך להרפות.זה לא שהיא לא מודעת לדאגה שלך. היא מסבירה לך בדרכה, בצורה מאד ברורה שהיא לא מעוניינת בשינוי. היא מבקשת ממך לכבד את זה ולאהוב אותה כמו שהיא.נכון להיום, היא לא שותפה לדאגה שלך. והיא גם לא מוכנה לעשות שינוי. אין איך לשכנע אותה, אם זה לא שינוי שהיא רוצה בו.יהיו הסיבות לעלייה במשקל שלה אשר יהיו, ביום שזה יפריע לה, היא תחפש פתרון ואז, עם בן זוג תומך ואוהב , היא גם תצליח. החלטה היא שלה, ושלה בלבד.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה