חוסר יכולת לרדת במשקל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

07/05/2006 | 12:48 | מאת: נועה

לאה / בלה שלום, אני בת 28, בריאה, גובהי כ 167 ס"מ, משקל כ 58 ק"ג. לרוב אני מרוצה ממשקלי ומדי פעם, לרוב כאשר הקיץ בפתח (לאחרונה לפני שנה) אני עושה דיאטה לא חריפה מדי ומורידה די בקלות 3-4 ק"ג תוך חודשיים. השנה ניסיתי לפעול באותו נוהל והמשקל שלי פשוט מסרב לרדת! גם לאחר שבועיים שלושה של דיאטה אין שום שינוי. פניתי לרופא המשפחה ששלח אותי לבדוק את תקינות הבלוטות האחראיות להשמנה - הכל תקין. אני מודעת לכך שככל שמתבגרים קשה יותר לרדת במשקל, אך קשה לי להבין שינוי כה קיצוני בפרק זמו של שנה בלבד, ללא שינוי מיוחד באורח החיים, בתזונה, ברמת הפעילות הספורטיבית, תוך נטילת אותן גלולות וכד'... במקביל, אני סובלת מנשירת שיער בשנה האחרונה, שגם לה לא נמצא כל הסבר - כל הבדיקות תקינות. אשמח להתייחסותכן. תודה!

07/05/2006 | 13:55 | מאת: בלה אגמון

נועה שלום לך. משקלך תקין לחלוטין ואפילו בגבול התחתון של הנורמה. המשחקים שאת עושה עם דיאטות גורמים למעגל הרעבה הזלילה שלאה דיברה עליו בתשובה שלה לעידו. אם תמשיכי בדרכך את תעלי במשקל עוד ועוד וזה לא פסיכולוגי ולא עניין של כח רצון זה רק ביולוגי. אני מציע לך להפסיק לעשות דיאטות ולהרעיב את הגוף שלך. חוסר ירידה במשקל נובע מכך שגופך מנסה לשמור על שומן כי הוא פוחד למות מרעב. אני חושבת שזה חשוב לבדוק למה את לא מרוצה ממשקלך למרות שהוא תקין לגמרה. בברכה בלה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה