ללאה/בלה - המשך

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/05/2006 | 21:35 | מאת: מיקה

לא מצאתי איך אפשר להמשיך את השרשור... אז לאה בתגובה לתשובתך. ראשית תודה רבה על ההתייחסות. הייתי אצל כל הדיאטניות של קופ"ח, קבלתי תפריטים דלי פחמימות או צירופי מזונות. לא היה הרבה שינוי מדיאטה לדיאטה. אם יש לך המלצה על דיאטנית מומחית של מכבי במרכז ,אשמח. אני כל 3 ח' מבצעת בדיקות דם. מכיוון שהירידה שלי איטית, אין תנודות משמעותיות בבדיקות הדם. חילוף החומרים שלי כ"כ ירוד שלא נראה לי שהדיאטה תפגע בו, מה שכן אני אצטרך לשמור היטב לא להעלות כי הפעם הבאה תהיה בלתי אפשרית. ומה יהיה אחרי הלידות? אורח חיים דיאטתי הכוונה, ארוחות מאוזנות, להמעיט בקמח וסוכר לבן, אוכל בריא, אם אפשר דל פחמימות ורק פחמימות מורכבות-מלאות. פעילות גופנית: 3 פעמים בשבוע הליכה 45-60 ד', פעמיים בשבוע שיעור התעמלות או מכשירים בחדר כושר. הפעילות משתנה, הרבה פעמים אני לא מגיעה לחדר כושר והשבוע למשל לא עשיתי ספורט כבר 5 ימים. יש ימים שאני במשטר חזק ויש ימים שאני מרשה לעצמי... מחכה לכל קילו שירד... זהו, אם יש לך תגובה אשמח מאד לקרוא.

05/05/2006 | 13:09 | מאת: לאה פינטו

1. האם פנית לדיאטנית שמתמחה בהפרעות מטבוליות של סוכרים? בד"כ לכל ופה יש מרפאה מקצועית של מומחים לתחום הסוכרת (למרות שאין זה המקרה שלך, זה שייך לאותה משפחה)? 2. מאיפה המידע לגבי רמת חילוף החומרים שלך? ערכת בדיקה / מדידה כלשהי? או שאת מסיקה רק מעצם הירידה האיטית ו/או העליה המהירה? כדי לשרשר תגובה, גוללי עמוד זה למטה והקלידי תגובתך. לאה

05/05/2006 | 13:44 | מאת: מיקה

עכשיו אני רואה שאפשר להמשיך שרשור... אז ככה, אני מטופלת אצל אנדוקרינולוג כמובן, שמתמחה בסכרת וכמובן שיש קשר בעיקר כי יש לי סנדרום X - עמידות לאינסולין (למרות שברוך השם כבר שנתיים התוצאות שליליות ונראה כי הכל נעלם). לא שמעתי על דיאטנית שמטפלת ספציפית בהפרעה זו, הרופא הפנה אותי למחקר בבי"ח ולדיאטנית פרטית שהוא עובד איתה. בשניהם הדיאטה היתה דלת פחמימות או במילים אחרות דיאטת חלבון כזו או אחרת. אני לא מסיקה על מצבי אלא זה מה שהרופאים אמרו: יש כאן גנטיקה, ובעיות הורמונליות (כמו שחלה פוליציסטית) ובלוטת התריס המעכבות באופן משמעותי ירידה במשקל. תרופות (כמו גלוקומין), טיפולים אלטרנטיבים ותפריטים שונים לא עזרו. נכון, עכשיו אני יורדת קילו בחודש - חודשיים אבל זה גם מעיד על קושי של הגוף. אני לא רוצה להשתמש ברדוקטיל, קסניקל וכו'.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה