נדיה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

04/04/2013 | 12:16 | מאת: ברברה

תודה רבה על תשובותייך. אני מפחדת מממתקים כי קראתי מאמר שפירסם גרי טאובס שהוציא את הספר: "קלוריות טובות קלוריות רעות". ולפי מה שהבנתי משם זה שפחמימות(במיוחד פשוטות) משמינות. אני פעם בשבוע אוכלת בארוחה אחת 3 חפיסות שוקולד כי זה עושה לי טוב וזה טעים לי ועכשיו שקראתי את המאמר הזה אני מפחדת שזה משמין...התשובות שלך הרגיעו אותי אבל כל הזמן המחשבות על השומן לא עוזבות אותי. אני כל הזמן קוראת מאמרים שסותרים את האחרים ואני כבר לא יודעת למה ולמי להאמין ואז הפחד משומן גובר אצלי מרגע לרגע...

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2013 | 11:30 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

המדיה רוויה במאמרים סותרים וחדשות מסעירות, וטרנדים בתזונה. לכל אחד מתאים משהו אחר. כשמדברים על שומנים, לא מדברים על שוקולד. מדברים על שומן באופן כללי. שומן הוא מרכיב חשוב מאד לבריאות שלנו. מתארים שומן כמשהו שמביא רק חולי. שוכחים להזכיר שללא שומן, הגוף שלנו לא יתפקד. ויטמינים נספגים דרך השומן שאנחנו אוכלים, הורמונים נוצרים משומן, מעטפת העצבים מיוצרת משומן ואני יכולה להמשיך הלאה. אין קלוריות ריקות. יש קלוריות טעימות, משביעות או לא טעימות ולא משביעות. אני לא אוהבת את האבחנה שעושים לאוכל רע ואוכל טוב, כי אין דבר כזה. באוכל הכל יחסי. אם לא השמנת עד עכשיו, קריאת מאמר לא תשמין אותך. מצד שני, אם את דואגת לאיכות התזונה שלך בגלל הממתקים, אז אולי כדאי לבוא לבקר אותנו כדי לבדוק אם יש מקום לדאגה או לא. מה דעתך? פגישת הכרות היא חינם וללא התחייבות.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה