מה עושים כשיש חשק לאכול לא מרעב?

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

17/11/2012 | 21:08 | מאת: ד

ויש מלא סיבות למה כן לאכול...ארוע חברתי,עוגיות שיצאו מהתנור..לחץ/מתח ,שיעמום,עייפות שמטשטשת את תחושת המודעות..אני מודעת לכך שאיני רעבה ובכל זאת ההרגליות פונה לאכילה,כיצד מתמודדים עם הסיטואציה בזמן אמת?

לקריאה נוספת והעמקה
18/11/2012 | 09:14 | מאת: נדיה גרינשטיין כהן

לפעמים מתחשק לנו לאכול משהו לא מרעב, וזה נורמלי. זה לא חייב לגרום לבעייה או לעודף משקל. אנחנו לא רובוטים.השאלה באיזה תדירות או כמות מדובר. אם יוצאים ממאפיה עם לחם חם, ברור שנטעם בדרך, איך לא? השאלה אם זה נגמר בזה או שגומרים את הלחם. כלכך הרבה מדברים על אכילה רגשית ואכילת יתר, שלפעמים שוכחים שחשק לטעום או לאכול משהו, הוא נורמלי. ה"קטנות" האלה מורגשות בבטן, והופכות לחלק מתחושת השובע. אם לא רעבים, אז באמת בד"כ מדובר בטעימה, ובזה זה נגמר. אם מדובר ברעב, אז אוכלים יותר. אם מדובר בדחף רגשי ואין שליטה או אם אין הרגשה של שובע, זה סיפור אחר. לגמרי. נשמע שאת מדברת על הרגל. שכל פעם שאין מה "לעשות", האוכל מהווה סוג של תעסוקה. תחשבי על עיסוק אחר. גם אם בהתחלה זה מרגיש קצת ב"כח", זה יעזור לך להפסיק ללכת אוטומטית למקרר. אשמח להרחיב ,ולכוון אותך,אם תפרטי קצת יותר.

20/11/2012 | 06:26 | מאת: ד

תודה על התשובה ,היא הפכה אותי לפחות נוקשה ויותר מאפשרת את הרצון שלי לטעום ולאכול עוגיה כי "בא לי"... מעניין אותי להבין כיצד מתיישבת גישתכן עם אוכל בריאותי מומלץ? בקרב התזונאים ישנם מזונות על מומלצים,סוגי לחמים מומלצים,כיצד הקנייה בסופר מסתדרת ? לקנות לחם שיפון או לחם לבן? תודה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה