סכרת

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

29/03/2006 | 23:06 | מאת: גלית

ערב טוב בלה, אני בת 33 נשואה+ילדה בת 3 וחצי. בהריון עם ביתי חליתי בסכרת הריונית אשר טופלה בדיאטה בלבד. כעת ברצוני להרות שוב. האם קיים סיכוי שאחלה שוב בסכרת או אפילו סכרת טרום הריונית ? אם כן מהו הסיכוי. להלן נתונים: משקל 83 ק"ג גובה 163 ס"מ ע"פ תוצאות מעבדה שהתבצעו בנובמבר האחרון : סוכר בצום - 100 כולסטרול - 210 טריגליצרי- 94 HDL - 94 LDL - 61 העמסת סוכר 75 גרם לאחר שעתיים - 109.6 האם לאור כל הנתונים את ממליצה לי להמתין עם ההריון ולרדת במשקל ? כמה ? או שמא ניתן להתחיל כעת בדיאטה (שמתאימה לסכרת הריונית) ובמקביל לנסות להרות. האם הסיכויים שהסכרת תשאר לאחר הריון עם סכרת טרום הריונית גבוהים יותר מאחר סכרת הריונית רגילה (שמתגלה במהלך ההריון) ? יש לציין שאני מאד רוצה ילד נוסף (כמו-כן ביתי הקטנה רוצה מאד אח/ות), והמחשבה שאצטרך להמתין מספר חודשים די מאכזבת אותי. תודה.

30/03/2006 | 14:34 | מאת: בלה אגמון

שלום גלית. לא הייתי ממלצה להמתין עם הריון נוסף חבל, את בשלה ומוכנה . נכון שלו היית מרזה זה היה יותר טוב אבל עליך להרזות הרבה והרזיה נכונה לוקחת המון זמן. מה שהייתי ממלצה זה כן להיכנס להריון אבל בלי שום קשר להכנס לתהליך מודע של דיאלוג עם הגוף שלך ולשאול את השאלות הבאות. מה הגוף שלך מנסה לומר לך על ידי זה שהוא השמין ? מה הוא מנסה לומר לך בזה שפיתח סוכרת? מה חלקך בתוצאות אלו? לו היית צריכה להבין מה הסכרת רומזת לך וגם המשקל העודף מה היית מבינה? אני מאד מאד ממלצה לך להיות במעקב תזונתי לפני ותוך כדי הריון כדי לצמצם כמה שאפשר את הסכנה לפיתוח סכרת ועליה מיותרת במשקל. את המעקב התזונתי תלווי גם בתהליכים של מודעות עצמית דבר שהוא חשוב מאד. סכרת בהריון זה סימן מקדים לסיכון שלך לחלות בסכרת בעתיד. זה לא חובה אם תתעוררי ותפעלי נכון זה לא יקרה. אני מאחלת לך המון המון הצלחה עם הילד החדש - נשמה מיוחדת שתחליט להגיע אל העולם דרכך. למדי אותה הכל ובעקר את סודות האהבה העצמית והאחריות כלפי הגוף שלך. בברכה בלה.

01/04/2006 | 19:53 | מאת: גלית

תודה לך העיצה, אך בכל זאת ישנם 2 דברים שמטרידים אותי : 1. דיאטנית אשר אצלה התחלתי השבוע את "מסלול הדיאטה" המליצה לחכות מספר חודשים עד שאפחית לפחות מספר ק"ג בודדים (5-8 ק"ג) ע"מ להקטין את הסיכון לפתח סוכרת הריונית (או טרום הריונית) וע"י כך למנוע הסתבכות של סוכרת במהלך ההריון שעלולה להיווצר כתוצה מתחילת הריון עם משקל גבוה. עיצה זו ניתנה מנסיונה האישי (אם ל-3 , אשר חוותה סכרות בכל ההריונות ). לטענתה , ככל שמתבגרים , השפעת ההורמונים משתנה מהריון להריון. האם נכון הדבר ? דבר נוסף , את ההריון הראשון שלי התחלתי במשקל של 75 ק"ג (בערך) . אם במשקל התחלתי זה פיתחתי סכרת הריונית , הרי שקיים סיכוי גבוה שאפת חסכרת טרום הריונית כשאני עם משקל התחלתי של כמעט 84 ק"ג לא ? אני מאד חוששת שאגיע למצב בו אצטרך להיעזר באינסולין. 2. הצעתך הייתה להיכנס להריון ובמקביל להתחיל את הדיאטה (אכילה נכונה , שאמורה להוביל לירידה במשקל) , לא אמורה "להפריע/לפגום" ? ממה שידוע לי כשמתחילים דיאטה פעולת ההורמונים משתבשת . האם נכון הדבר ? תודה על עיתך ושבוע טוב

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה