בוקר טוב-התייעצות

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

06/02/2006 | 10:00 | מאת: אני

לפני שישה חודשים עשיתי דיאטה ואכן הורדתי 7 קילו.מאז אני נמצאת כול הזמן בנדנדה.אני לא מצליחה לשמור על משקל מאוזן.אני מתחילה לעשות דיאטה או לחזור לאורח חיים בריא ורגיל,אני מצליחה 5-6 יצים ואז זה מתפרץ בבולמוסים מטורפים.מכול הבא ליד.אני אוכלת כול כך הרבה שלפעמים אני חושבת לאן כול זה נכנס? מה היית מייעצת לי לעשות? וממה זה יכול לנבוע? אני אשמח אם תוכלי לכתוב לי בקצרה. חשוב לציין שהדיאטה שעשיתי הייתה מאוד מאוזנת וכללה 3 ארוחות ביום+ א. ביניים. תודה רבה והמשך יום נעים

06/02/2006 | 11:39 | מאת: כוכב

היי לך.. אני כל כך מבין מה שאת עוברת גם לי זה קרה אחרי תקופה שעשיתי דיאטה "מבוקרת"...הסדר הזה וההקפדה על תפריט בדיוק בלי לסטות לכאן או לכאן וגם נמנעתי מלאכול אוכל "משמין" (שאין דבר כזה) וזה היה אוכל אסור בשבילי ואז הייתי תוקף מכל הבא ליד במיוחד פחמימות ודווקא דברים "אסורים" אני חושב שאין דבר כזה אסור יש בגבול לטעום ולאכול מהכל..בלי לעשות "סדר"..כי זה מה שגורם לנו להרגשת קיפוח והגוף מגיב בבולמוס.. אני כבר לא בולס ודווקא ירדתי נהדר אחרי שהתייעצתי עם הדיאטנית שלי ואני אוכל פשוט הכל בכמות משביעה בלי לסדר יותר.. בהצלחה כוכב

06/02/2006 | 11:51 | מאת: בלה אגמון

כשאת עושה דיאטה (אפילו מאוזנת) את מתחילה תהליך בעיתי- נפשי וגופני. בצד הגופני הגוף מקבל איתות של מחסור, רעב, וחסך במזון. הדבר גורם לו להתחיל להיות חסכן באנרגיה ולאגור תאי שומן. בצד הנפשי נוצר בך חלק הקרוי מרדן הדיאטה. זה חלק ששונא שאומרים לה מה לעשות בתחום האכילה וכדי להוכיח לך מי כאן החזק הוא מתפרץ כשאת הכי פחות מוכנה וגורם לך לאכל מכל הבא ליד. לידו יש את החלק האומר נו אם כבר אכלת עוגה אז תאכלי כבר גם שוקולד, בורקס, וופלים ועוד ועוד ועוד כי ממחר שוב נתחיל להצטמצם כלומר לעשות דיאטה. אפשר לתקן את הבעיה שנוצרה . בגישה בה אני עובדת יש הרבה כילים שנועודו לעזור בידיוק בבעיות מסוג זה. אשמח לעזור לך . בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה