שאלה דומה בקשר להורדת הכרס..

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

30/12/2005 | 18:27 | מאת: איציק שפיציק

שלום רב אני בן 36 , מבנה גוף רגיל (גובה 177 \ משקל 70) אבל בשנים האחרונות החלה "לצמוח" לי כרס. אם הייתי שמנמן זה היה משתלב בסדר אבל אני די רזה בכל הגוף ופתאום צצה לה הכרס הזאת (כמו בהריון). יש לציין שאני רוב היום בפעילות וגם עושה הליכות פעמיים בשבוע. ואני גם אוכל מעט. האם יש מה לעשות ? תודה. איציק

02/01/2006 | 10:47 | מאת: בלה אגמון

שלום איציק לדברך אין שום סיבה שאתה אחראי לה שבעקבותיה יש כרס. כלומר אתה עושה התעמלות, אוכל בריא ובכל זאת גופך מייצר כרס. כרס זה אכן נחשב כאחד מגורמי הסיכון למחלות לב, סכרת, לחץ דם ושבץ וכדאי מאד לטפל בה. אני חושבת שכדאי לבדוק בצורה יסודית כמה שאפשר את התזונה שלך . האמונה שאנחנו אוכלים מעט היא נפוצה מאד אולם בפועל אנשים אוכלים הרבה יותר קלוריות משנדמה להם. זה שיש כרס אומר שיש לך מאזן קלוריות חיובי - כלומר גופך מוציא פחות קלוריות משהוא מכניס ואם רוצים לרדת חייבים לשנות את המאזן. אני מציע לך לרשום בקפידה כל מה שאתה אוכל ואז לראות כמה זה באמת יוצא. לדוגמא אם אתה אוכל כל יום 1700 קלוריות אבל בשבת אוכל קצת יותר (מספיק שרק בשבת תאכל שתי חתיכות עוגה) זה כבר יכול לגרום לכך שבממוצע השבועי תאכל יותר ממה שגופך צריך. כמו כן אתה יכול לשאול אנשים קרובים אלך איך אתה אוכל לדעתם. קרה לי המון פעמים בהם הבן זוג טען בתוקף שהוא אוכל מעט ואלו אשתו סיפרה כמה הוא באמת אוכל ואז התבררה התעלומה. בהצלחה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה