תנודה בלתי מוסברת במישקל ודרך לנטרל אותה

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

28/12/2005 | 09:19 | מאת: בני

בלה שלום, אודה לך על תשובתך בעניין הבא: אני בן 43 ועוסק בספורט רכיבת אופניים באופן אינטנסיבי ולצורך זה אני מנהל משקל הן ע"י התייחסות לתזונה וכמובן פעילות אירובית ממושכת ומדודה (מדידת דופק , קלוריות וכו.) לפני חודשים אחדים הגעתי בתהליך מתמשך למשקל של כ 72 ק"ג ולפתע (!!) לאחר סוף שבוע א ח ד עלה מישקלי ללמעלה מ 74 ק"ג (מאזניים דיגיטליים / רמת דיוק של 0.1 ק"ג). הנחתי שמדובר בנוזלים או/ו באי התפנות סדירה מהגוף והמשכתי להתאמן (שריפה של בין 30,000 ל 40,000 קלוריות בחודש ! – מדוד בפולר ומהימן). מאחר ולאחר כחודשיים של שריפת כ 1400 קל. ביום בממוצע לא הבחנתי בשינוי מתבקש – עשיתי את ה'ניסוי' הבא: ניגשתי לסופר-פארם ולקחתי כדורים משלשלים – ו..... בבוקר שלמחרת שקלתי 71.4 ק"ג אולי חשוב לציין גם שבכל התקופה הזו (של המשקל הנוסף הלא מוסבר) כמות הפעמים ביממה מטיל את מימי גבוה באופן דרסטי מאי פעם (כולל 1-2 פעמים באמצע הלילה - ב ח י י ם לא היה לי דבר כזה). איך את מסבירה את הנ"ל ? איך אני יכול להישאר במשקל הרצוי ללא עזרים מצד חברת 'טבע' ? תודה רבה.

02/01/2006 | 14:40 | מאת: בלה אגמון

שלום בני. גישתך לגופך ולמשקל היא מכנסטית הנדסית - אתה מודד סופר ובודק מתוך הנחה שחשבון פשוט יכול לתת לך תשובות לתהלכים מורכבים כמו איזון של משקל. אני חושבת שגישה כזו היא בעיתית ומיותרת. אם אתה אוכל בריא ומתעמל והגעת פחות או יותר למשקל המומלץ לך זה טוב. אין שום טעם לספור ולמדוד את המשקל כי פרמטרים רבים מאד משפיעים עליו. החל מהורמונים שונים, תקופות בשנה ועוד דברים שהמדע עוד לא גילה . אני מציע לך לא להישקל ולמדוד את עצמך לעתים קרובות כל כך. גופך הוא לא מחשב או מכונה. חוץ מזה כל הכבדו על לקיחת האחריות על בריאותך.

02/01/2006 | 20:50 | מאת: ' בני '

תודה בלה.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה