דיאטה עם יותר מדי אוכל

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

27/12/2005 | 20:58 | מאת: מעין

שלום. אני בת 24, גובה 152 ושוקלת 55 ק"ג - לא פילה אבל הרבה יותר משהייתי רוצה. במשך שנים אני מאוד שומרת ומשתדלת להקפיד על דיאטה של עד 1300 קלוריות ליום ופעילות גופנית מאוד אינטנסיבית (כ-45 דקות ריצה לפחות 4 פעמים בשבוע+אימון מכשירים) ובכל זאת עליתי כ8 ק"ג ב3 השנים האחרונות וכלום לא עוזר! לפני כחודש פניתי לדיאטיקנית של קופ"ח כללית והיא נתנה לי דיאטה מאוד מאוזנת אבל שכוללת הרבה יותר קלוריות (סנדוויצ'ים כבדים כל 3 שעות+פרי וירק במשך היום וארוחה גדולה יותר עם בשר כשאני חוזרת מהלימודים בערב). אני משתדלת להקפיד על הדיאטה הזאת כבר מעל חודש בלי תוצאות ואני חוששת שהדיאטה עתירה מדי - איך אני אמורה לרזות אם הגדלתי את כמות האוכל? האם חזרה לכמות קלוריות קטנה יותר תעזור?

02/01/2006 | 14:32 | מאת: בלה אגמון

שלום מעין . את לא תאהבי את התשובה שלי אבל מאד כדאי לך לשמוע את מה שיש לי לומר לך כי זה עשוי להציל אותך בעתיד מעודף משקל ניכר. את מתארת מצב בו עלית במשקל הרבה משך 3 שנים למרות הקפדה רבה על פעילות ותזונה נכונה. משקלך תקין לחלוטין, את בידיוק אפה שאת צריכה להיות. עליה של 8 קג במשקל מגיל 21 עד גיל 24 היא בידיוק העליה הנחוצה של הפיכת גופך מגוף של נערה/ ילדה לגוף של אשה. על אותו גובה אשה צריכה לשקול הרבה יותר מנערה כי הגוף שלה בנוי אחרת. גופך התאים את עצמו למצבו החדש ולכן עלית במשקל. כאמור משקלך תקין לגמרה. אם במצב כזה את מנסה להוריד אותו את עושה דבר מאד מסוכן. את מכניסה אותו למצב של פחד מהרעבה - דבר שיגרום לטווח ארוך התנהגויות של בולמוסים, חיסכון אנרגטי וצבירת מאסת שומן.הדיאטנית שלך מאד חכמה, היא נתנה לך תפריט בריא ומאוזן לאשה בגילך. כך את צריכה לאכל כדי להיות בריאה , מאוזנת ובמשקל המתאים לך. חוסר הרצון שלך להשלים עם המשקל התקין שלך מראה על קושי בדימוי גוף ודימוי עצמי. קושי שכדאי מאד לטפל בו. בברכה, בלה

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה