תחושת רעב

דיון מתוך פורום  הרזיה ללא דיאטה

19/07/2009 | 21:11 | מאת: רעבה

לאחרונה הייתי אצל דיאטנית שנתנה לי תפריט שמשאיר אותי רעבה רוב הזמן. תסכול וחולשה פיזית גדולים. יש לציין כי אני בעודף משקל של בערך 5 קילו. הלכתי אליה בגלל תחושות הרעב שהן מאוד חדות אצלי. תוך זמן קצר מתחילת תחושת הרעב יש לי חולשה חזקה ולפעמים רעד בשרירים. תחושת הרעב שלי מגיעה מהגרון מאזור הושט ולא מהבטן ומלווה בכאב מטריד וזה קורה הרבה ביום. רציתי לדעת איך אפשר להיפתר מהכאב הזה ולמה תחושת הרעב שלי לא מגיעה מהבטן כמו אצל רוב האנשים.

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2009 | 21:43 | מאת: נועה

אני לא מכירה אותך אבל...תפריט כל שהוא שמביא אותך לתחושת חולשה ולתסכול...רעב שמוביל לרעד....רעב שמגיע מהגרון ולא מהבטן...יקירתי, לא נראה לי שדיאטנית ותפריט זה מה שאת צריכה..הייתי מחפשת הרבה הרבה יותר פנימה, ורצוי בעזרת איש מקצוע. יש הרבה משמעויות ולווא דווקא פיזיולוגיות למה שאת מתארת, אני מקווה בשבילך שתצליחי להבין אותן, לקבל אותן ולהמשיך לשובע בריא ונעים - גוף ונפש. אור ואהבה, נועה

22/07/2009 | 12:06 | מאת: רעבה

תרשי לי להבין- האם הוצאת אותי משוגעת? או אולי שתיכן... או קיי, אז אני בהחלט לא יותר משוגעת מהאדם הנורמלי. את העובדה שאופן תחושת הרעב שלי חריגה גיליתי לפני 3 שנים בערך בטיול בדרום אמריקה כאשר חטפתי משהו בבטן. כאבי בטן נרגעו רק לאכר שאכלתי. אך לא הבנתי למה. כי תחושות הרעב אצלי לעולא הגיעו מהבטן. מסקר לא מאוד גדול שערכתי הקרב המטיילים גיליתי שבעצם תחושת הרעב שאצלי אני חשה אותה ככאב באזור תחתית הגרון היא לא רגילה. וכדרך אגב מצאתי עוד שני אנשים כמוני. כך זה היה כל חיי ולא ידעתי משהו אחר. האם זה אומר שמגיל המודעות אני פסיכית?

20/07/2009 | 08:20 | מאת: לאה פינטו

בוקר טוב לרעבה איננו יכולים לתת פתרון טוב וראוי לבעיה, מבלי להבין את הגורמים לה. מאוד לא ברורות לי התחושות שאת מתארת ומה הם מקורן. כשאת קוראת לתחושה זו "רעב" חשוב להבין כי זוהי פרשנות סובייקטיבית. הדרך של החלק השמאלי של מוחך לתרגם את התחושה למילים. (גם "כאב" ו"מטריד" אלה הן פרשנויות) אך זוהי דרך בה את לימדת אותו לתרגם זאת, אין זה אומר שזה בהכרח נכון. כל שאר התגובות, נשמעות לי כמו תגובת שרשרת של פרשנויות לפרשנות הראשונית הזו. (אם זה "רעב" אז "זה מחליש אותי", ואם זה מחליש אותי אז זה מתבטא בשרירים וכ"ו) חשוב לדעת כי לפרשנויות שלנו, יש השפעה על תחושותנו הפיזיות. המחשבות שלנו הם אנרגיה חשמלית המעבירה מידע לאיברי מטרה ומפעילה אותם באופן כזה ואחר. רעב, לא מגיע מאזור הושט והגרון. מה שמגביר אצלי את התחושה שמדובר ב"טעות בזיהוי", טעות בפרשנות יחד עם זאת, אמליץ לך, בכל זאת, לערוך בדיקה אובייקטיבית רפואית לאבחון של הכאב המטריד בגרון. פני לרופא המשפחה על מנת לנטרל כל אפשרות לבעיה/הפרעה אובייקטיבית. מה שבעצם הצעתי לך אינו פתרון אלא דרך להגיע אל הפתרון. והדרך אל הפתרון, היא דרך הבנת הגורם לסימפטום. ראשית דרך המדדים האוביקטיביים ושנית דרך מדדים סוביקטיביים (עולם הפרשנות שלך). בהצלחה רבה ובברכת יום יפה שלך לאה פינטו

22/07/2009 | 19:50 | מאת: רעבה

תאמת שחשבתי שאולי שמעת על משהו דומה מכורח הניסיון בתחום, מספרות מחקרית וכו'. אין פה תחושות סובייקטיביות ולא אובייקטיביות זה פשוט מאוד, כשכל אדם רעב הוא מרגיש את זה באיזשהו אופן פיזי. פשוט אצלי זה לא באופן הרגיל, כפי שהתגלה לי בשנים האחרונות. אין לי ולא היו לי שום בעיות פיזיות מיוחדות לאורך החיים. ואני חייה כך כבר 30 שנה. אין ספק שהתשובות שקיבלתי פחות מספקות מ"לא יודעת", "לא נתקלתי בזה". פרט לזה שאני חושבת שהנושא מעניין בפני עצמו כי יש פה משהו שונה שאולי אפשר לברר מחקרית. למרות שאולי מה שהצגתי לא מוכר- פרדיגמות תמיד נופלות וקמות ועולם הידע דינאמי. אולי באמת אין שחר לטענות שלי אבל תמיד אפשר לבדוק. כנראה שמכאן אפנה לגוגל סקולר. תודה על התשובה ועל היחס ועל העזרה לאנשים, זה חשוב בפני עצמו.

מנהל פורום הרזיה ללא דיאטה